2017. augusztus 16., szerda

Öten Dömsödre


Norci már kora reggel küldött egy SMS-t, hogy várhatóan 11:30 és 12:00 között fognak érkezni Gazdagrétre.

Áronnak mondtam, hogy akkor nekünk igyekeznünk kell a reggelivel és az összepakolással, mert legkésőbb 10:30-kor el kell indulnunk.

Reggelire megsütöttem a maradék kolbászt és ütöttem mellé két tükörtojást.

A tervezettnél 10 perccel később tudtunk indulni, de gondoltam, hogy majd egy kicsit jobban rálépek a gázpedálra és akkor behozzuk ezt a kis késést.

Bele is húztunk, de csak 11:45-re értünk Gazdagrétre. Szerencsénkre Norci még többet késett. Nagy ovációval fogadtuk a fiúkat, sőt még a Janka is megérkezett, de ő a Norcival már mentek is Horány felé tova.

Áron irányításával a fiúk lementek fagylaltozni. Egy óra múlva visszaérkeztek a fagyizásból és elkezdtek Áron szobájában játszani.

Kettőre vártuk Emőkét haza, de lett abból három is. Addig mindent bepakoltunk az autóba (Mannát nem kellett, mert őt tegnap otthagytam Dömsödön). Indultunk.

A fiúk hátul olyan nagy hangzavarral játszottak, hogy többször kellett kérnem, hogy egy kicsit csendesebben.

Szigetszentmiklóson nem felejtettem el bekanyarodni a szalagfűrész új fűrészlapjaiért.

Kifele jövet a Gyümölcshalomnál álltunk meg és mindenki rendelt, persze elvitelre (take away) ízlése szerint pítát, hamburgert vagy gyros-t. Amíg ezek készültek. Leó és Áron bementek innivalókért.

Megérkezve a bázisra, először mindenki a Mannát köszöntötte. Azután kiülve a kertbe nekiestünk a hozott kajáknak. Amikor már adtunk a hasunknak, kimentünk úszni a Dunára. A fiúk vitték a szörfdeszkát is. A nap még sütött és a Duna vize Isteni volt. Egy órát úszkáltunk, azután bevonultunk.

A ház belseje mindenhol szétdobált ruhák, cipők, hátizsákok. Ekkor körlet rendet rendeltem el: Mindenki válasszon magának egy széket, a szék alá tegye a hátizsákját, lábbelijét és a széken egyenként összehajtogatva legyenek a ruhái.

A parancs valamelyest hatott, Emőkének pedig meghagyták a felső szinten a bélyegező szobát.

A fiúk este még a házban játszottak, Emőke meg a kertben nézte a csillagokat.. Mindenben nagy egyetértés alkalmazkodás volt, kivéve abban, hogy ki a Manna gazdája és kit szeret a Manna legjobban.

Áron még rendezett egy családi vacsorát. Mindenki kapott a megmelegített lecsóból, a görögdinnyéből és az eperfagyiból.

Én még feltettem az autót a töltőre, Emőkével egy kicsit angoloztunk, azután lepihentünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése