2018. június 2., szombat

Angol Stefivel


20180602 szombat

Hajnali 2-kor Manna úgy döntött, hogy engem felkelt, mert ki szeretne menni a kertbe. Nem örültem a korai ébresztőnek, de a kiengedés után sikerült visszaaludnom.

Reggel már éppen ébredeztem, amikor hívott P. Zsuzsi (tíz éve nem is láttam), hogy az első gimis lánya (Stefi) angolból bukásra áll és hétfőn még fog felelni, meg tudnám-e tanítani angolul. Mondtam neki, hogy én keddenként és szombatonként ugyan tanítok angolt, de aki ilyesmire vállalkozik az inkább bátor szélhámos, mint jó tanár.
Nem baj, de azért eljönnének Dömsödre és próbáljam átvenni vele az angol nyelvtannak azt a részét amit nem ért. Jöjjenek – mondtam -, de mi most éppen készülünk a piacra menni.

Az éjszakai áram beletett az autóba +200 km hatótávot.

A piacon Esztike féle túró, lilahagyma, angolszalonna és már jöttünk is haza.

Itthon Áron segített elkészíteni a reggelit, én meg megpróbáltam némi rendet tenni az asztalon, hogy mire elkezdődik az angol, addigra elférjünk Stefivel.

Már éppen befejeztük a reggelit, amikor megérkezett Zsuzsi és Stefi. Stefi helyes lány, én minden tőlem telhetőt meg fogok tenni, hogy a bukástól megmentsem, de felmérve a tudását, nem valószínű, hogy 1-2 órai tanításom alatt és az utána következő két nap alatt be tudja pótolni a hiányosságait.

Stefi értelmes lány, nem buta, de valószínűleg lusta a tanulásra (vagy az is lehet, hogy rossz a tanár). A közösen eltöltött idő, szerintem hasznos volt, de nem biztos, hogy az elérendő cél érdekében elegendő volt.

Amíg mi tanultunk Stefivel, Zsuzsi rendet rakott és nagy tisztaságot varázsolt a konyában.

Az óra közben telefonált a Lány, hogy délután négy óra magasságában jönnénnek lecserélni a téli gumit az autón a nyárira.

Zsuzsi kérdezte, hogy mennyivel tartoznak, de arra csak az lehetett a válaszom, hogy semennyivel.
Amikor elmentek még küdtem email-ben Stefinek egy 45 perces és egy 10 perces videót a should, would, could témában és a „had better”-ről.

Kettőkor már kezdett beborulni, de azért én még kimentem a Dunára úszni egyet. A víz langyos volt, de nem kellemetlen. Amikor visszafele úsztam már nagyon fenyegetően dörgött az ég alja és már majdnem beléptem a házba, amikor eleredt az eső. Rövid ideig esett és máris sütött újra a nap.

Elültettem egy eddig tejfölös pohárban nevelt padlizsánt.

Nemsokára megérkezett András és Emőke. András sokat segített abban, hogy a Pafika (PAV 311) téli gumival szerelt kerekeit le cseréljük a nyári kerekekre.

Utána ők is kimentek úszni egyet és amíg kint voltak a Dunán, elkezdtem készíteni a töltött cukkinit.

Mire bejöttek, már csak a betekerés és a sütés maradt hátra. Hárman ezzel is hamar végeztünk. Amíg ez a sütőben sült, meglocsoltam a növényzetet.

Áron négy főre terített és úgy tűnt, hogy mindenkinek ízlett a vacsora.

Már kilenc óra is elmúlt, amikor Emőke és András elindultak haza.

Manna is hazatért és 10-kor eltettük magunkat holnapra.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése