2018. június 24., vasárnap

Dömsödi buli


20180624 vasárnap

Korán felkeltem, hogy talán még valamit szépíthetek, az itteni állapotokon. Megnéztem az autót, hogy sikerült-e éjjel feltöltődnie. Majdnem 300 km-t mutatott a hatótáv.

Hűvös volt. Még jó, hogy nem írtam Katinak, hogy ne felejtsenek el fürdőruhát hozni.

Bekaptam egy kurta regelit (kőrözöttes pirítóson sonka a mikróban grillezve, rajta néhány karika csípős paprika) és tejeskávé.

Befejeztem a fűnyírást, kiporszívóztam a lakást és igyekeztem mindent elrámolni az asztalról.

Kiskunlacházán járt a busz, amikor (Kati és Zsuzsi) felhívtak, hogy nemsokára érkeznek a Dömsödi CBA-hoz. Bepattantam az autóba és talán fél perccel érkeztem korábban, mint ahogy a busz a megállóba begördült.

A meghírdetett Dömsödi brushup találkozót Dubókati szervezte, de végül csak  Ő és Almássy Zsuzsi jöttek el.

Kis kerülővel jöttünk haza, mert Manna a reggelinél konstatálta, hogy elfogyott a macskakaja és amikor elindultam, a lelkemre kötötte, hogy anélkül ne merjek hazajönni.

Kati és Zsuzsi is bejöttek velem a Dobos ABC-be, ahol a kétféle macskakaján kívűl egy nagy Kozel sört is vettünk.

Hazafele elvittem őket a Petőfi fához, amit aprólékosan megcsodáltak és a fánál fotózkodtunk. Onnan a stégünkre mentünk. Ők gyönyörködtek, én meg egyfolytában dicsekedtem a Dömsödömmel.

Végül betértünk a házba, ahol a welcome drink után igyekeztem tüzetesen megmutatni mindent a smaragdfákon és a konyhakerten túl az összes technikai megoldást a házban. 

A rendetlenség miatt kicsit exkluzáltam magam, de azt se vittem túlzásba. 

Miután láttam, hogy nekik minden nagyon tetszett, elveszítve a maradék szerénységemet is, tovább dicsekedtem (napelemes rendszer, riasztó, USB-s konnektorok, távolról bekapcsolható TIGÁZ/EMŰ kombinált központi fűtés, inverteres klíma  stb.)

Arról, hogy végre elkezdjünk főzőcskézni (Buffallói csípős csirkeszárny görögsalátával) hallani sem akartak. Helyette elővették az otthon készített lángost és gyümölcskenyeret és azt majszoltuk sörrel lazítva. 

A beígért ebéd helyett megígértem, hogy este átküldöm a buffallói csípős csirkeszárny recept leírását és egyenek otthon. J

Közben átjött Feri bácsi és bemutattam őket egymásnak.

A hölgyek lassan szedelődzködtek. Kivittem őket a buszmegállóhoz, ahova 2-3 perccel korábban érkeztünk, mint ahogy a busz befutott. Nagyon örültem, hogy itt voltak, Jó volt velük tölteni a napot.

Visszatérve Ferivel még bekaptunk 1-1 unicumot, azután ő is elbúcsúzott.

Közben Áron telefonált, hogy ha befejezte a rendcsinálást otthon, akkor lejöhet-e Dömsödre. Mondtam neki, hogy nagyon örülnék, ha jönne,  a buszról hívjon fel és akkor ki megyek elé a buszmegállóhoz.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése