2018. június 18., hétfő

Nagy rendrakás


20180618 hétfő

Még kilenc óra előtt be kellene fejezni a lustálkodást, hogy mire Emőkéék leérnek valamelyest csökkenteni tudjuk a rendetlenséget.

Áront arra kértem, hogy készítsen megint egy olyan meleg szendvicset, mint tegnap, hogy addig a kúp alatt elkezdhessem a rendrakást.

A szendvics után arra próbáltam rávenni, hogy amíg én a füvet nyírom, addig ő is tegyen rendet a saját fertályán, de ez már nem ment.

Áron ajándékot tervez venni a barátjának. Meg is rendelte az Interneten, már csak az árát kellett átutalnia, kérte, hogy ezt én tegyem meg. A hülye apja mindent megtesz.

Ebéd után még arra kért, hogy vigyem ki a buszmegállóhoz, mert nekiprogramja van a haverokkal. Kivittem.

Emőkéék bejelentkeztek, hogy nemsokára ideérnek. Kértem, hogy akkor a Gumipont-nál jelentkezzenek be az autóval, hogy a négy téli gumin megtudják tenni a TPMS szelepeknek az autóval való összepárosítást, amit a Nissán Centrum nem tudott megtenni.

Mire én is odaértem, már  majdnem minden kész volt. Onnan már egy autóval  jöttünk Dömsödre. András vezetett.

Emőke és András nagyon sokat segítettek, hogy jövő vasárnapra fogadóképes legyen a ház. Nélkülük meg se tudtam volna csinálni.

Amikor András visszavitt Kiskunlacházára az autóért, az eső úgy elkezdett ömleni, mintha dézsából öntötték volna.

Visszafele a Dobos ABC-ben vettem yoghurtos túróst, meg ribizlis túrós süteményeket. Mindezt már a széppé varázsolt kúp alatt ettük meg.

Jutalmul még kimentünk a stégre gyönyörködni a naplementében.

András még segített bevinni a könyvespolcot Áron készülő szobájába, azután már ők is készülődtek indulni haza. Emőkének még adtam egy üveg frissen kovászolt uborkát, azután elbúcsúztunk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése