2018. június 11., hétfő

Még a végén én leszek letiltva


20180611 hétfő

Már majdnem fél nyolc  van mire felébredek. Áron és Manna már elhagyták a helyszínt.

Siker! A nap jó híre számomra, bár nem tudni, hogy a javaslatomra-e, vagy anélkül is, hogy a zöld rendszámos autókra nem lesz kivetve a 2019-ben bevezetésre tervezett dugódíj. Ez nem csupán gazdaságossági kérdés, hanem egyben azt is jelenti, hogy nagy valószínűséggel könnyebb lesz találni üres, elfoglalható parkolóhelyet a fővárosban.

Rövid reggeli (hideg sült a kőrözöttes pirítóson és tejeskávé).

Felhívtam az Erste Bankot, hogy nekem ma lenne szükségem az áprilisi számlakivonataimra, mert Ádám holnap utazik vissza Bristolba. Nánási Erika azt ígérte, hogy hamarosan átküldi Pdf-ben és ha be tudnék menni érte, akkor még kinyomtatott formában aláírással és bélyegzővel hitelesítve is leadna egy példányt a recepcióra. Mind a kettőt kértem.

A 8-as busszal begurulok a belvárosba és megyek a Rákóczi út 12. alatti Bookline üzletbe.  A buszon oda-vissza tudok olvasgatni.

Átveszem a megrendelt könyvet, amit majd be fogok vinni a könyvtárba az itthon elveszett helyett. Ha megtalálom, akkor az marad.

Itthon angol anyagok letöltése, kávé és 13:00kor indulás a könyvtárba. Nem fogadták el a vásárolt könyvet, mert különbözik a könnyített fokozata. Az eredeti keresése folytatódik. Megint egy kis siker: meglett.

Hazafele bementem a kis kínaiba és ettem egy csípős savanyú levest. Nagyon jól tudják csinálni.
Hazaérve átküldtem Norcinak a Pdf-ben kapott anyagot és egy külön emailben a beszkennelt közüzemi számlámat.

Megrendelem a Fadepo-nál az 510 x 9 x 14 cm-es fenyőgerendát és a megkapott árajánlatuk alapján át is utaltam az árát.

Áron hazajött, rögtön leült az Internet elé és nekem megtiltja, hogy bármit csináljak, amihez Internet sávszélesség szükséges. Nekem pedig szükségem van az Internetes sávszélességre, mivel legalább Viberen keresztül szeretnék kapcsolatba kerülni Norci lányommal és Emőke lányommal.

Délután felhívtam Ádámot, aki most Budapesten van, hogy szeretném átadni neki az Erste Bank-os dokumetumokat, hogy azokat vigye ki Bristolba.

Megbeszéltünk egy találkozót a Műegyetemi Szkéné szinház előtt. Ő nagyon csodálkozott, hogy én még sose láttam Pintér Béla színdarabot, akkor majd most.

Oda is értem nyolc előtt tíz perccel és hiába iratkoztam fel „Párna jegy”-re, még arra sem tudtam bejutni. A dokumentumokat monden esetre át tudtam adni, remélem, hogy Norci sikeresen fogja tudni majd felhasználni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése