2018. június 14., csütörtök

Lemondom az Internet szolgáltatást


20180614 csütörtök

Mire felébredtem, Áron már elindult, de,hogy időben-e nem tudom.

Az idő pocsék, be van borulva és esik az eső.

Reggel már jóval 8 óra előtt telefonált Zsuzsi, hogy a ma délelőtti QUANTIC megbeszélés neki nem alkalmas, tegyük át június 25-ére, úgy hogy mire Böbe hívott már neki is le kellett mondanom a mai megbeszélést.

A jó hír viszont, hogy a vízvezeték szerelő bejelentkezett, hogy most megy megvenni a hiba elhárításához szükséges alkatrészt és egy ½ óra múlva meg fog jelenni a helyszínen.

Mire megjött már végeztem a reggelivel. A hiba javítást a Biztosító fizeti, de a beépített alkatrészt nekem kellett kiegyenlíteni. Annyira örültem annak, hogy ismét jól működik a WC, hogy az úr által kért 2500.- forintot kénytelen voltam 3000.- forintra felfele alkudni. Mind a ketten nagyon meg voltunk elégedve egymással.

Ma éppen azon háborogtam, hogy a Nissanban lévő guminyomás érzékelőt TPMS (Tire Pressure Monitoring System) minden téli/nyári kerékcserénél újra kell tanítani (kalibrálni), ami egy ötperces munka, de a Nissan Szerviz ezért 6750.- forintot számol fel. (Elmennek ők a bús p.-ba). Feltöltöttem az okos telefonomra egy TPMS alkalmazást és a nyárigumikban lévő szelepeket ha nem is 5 perc alatt, mert még kezdő vagyok, de tíz perc alatt bekalibráltam.



Felhívtam egy ismerős gumiszervizt és felajánlottam neki a szolgálataimat fifty-fifty. Nem telt bele több mint tíz perc, felhívott az első ügyfél, hogy őt hozzám irányították, jöhet-e? Megjelent és nála már 5 perc alatt végeztem. Munkával pénzt keresni nem szégyen, lopni az igen. 3000.-et kértem (nem 6750.-et) és abból a fele az enyém. Kleine Fishe gute Fishe. 

Dömsödön elfogytak a villáink. Ma legurultam az Eleven Center Sparba, mert valaki azt mondta, hogy ott biztosan tudok venni 6 vagy 12 darabos készletet. A Sparral szembeni parkolóban hajléktalanok (egy feküdt, az eső szemerkélt rá, két másik pedig vigyázott a fekvő barátjukra.) Kéregettek,  de mondtam, hogy nincs nálam készpénz. Akkor ha visszajövök az autóért, hozzak nekik egy zsömlét.

A Sparban nem kaptam villát, de vettem három zsemlét  amit szívességből ketté is vágtak, úgy hogy mindegyikbe tudtam tenni egy szelet sonkát.  Amikor a parkolóban átadtam azt mondták, hogy köszönik, de szerencse, hogy nincs erre rendőr, mert mától büntetendő cselekmény, ha valaki hajléktalannak vagy menekültnek élelmet ad. (Ezek szerint a hajléktalanok is olvasnak újságot).

Hajrá Magyarország! Hajrá Magyarok! 

Emlékszem, hogy amikor egy hetet töltöttem Torontóban, Komlódiék megmutatták, hogy egy kis furgonból minden napnyugtakor minden hajléktalannak adnak egy hálózsákot és egy vacsoracsomagot, miközben figyelmeztetik őket, hogy a hálózsákot nem eladni!, mert reggel begyüjtik és elviszik fertőtlenítőbe. A rothadó nyugat.

Áron délután négyre hazaért. Amikor tájékoztattam, hogy az E-kréta szerint  a mai késésével együtt csak ebben a félévben 58 késése van, azt mondta nincs is annyi, majd leült Internetezni.

Este ½ 9-ig nem jutottam el odáig, hogy a szobájában rendet csináljon. Döntöttem, holnap lemondom az Internetet.

Csak annyit kértem, hogy a sorrend: először csináljon rendet a szobájában, utána az iskolai feladatok, Duolingó és csak utána az Internet. Erre mondják, hogy falrahányt borsó.

Nyolckor lett volna a vacsora, de a Lány még nincs itthon. ½ 9-ig várunk rá, utána az ő adagja megy a hűtőbe.  Amivel készültem: Pulykasonkával, sajttal töltött Cordon bleu céklával, majonézzel és utána Rozé.

Végül kilencre se tudtunk elkezdeni vacsorázni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése