2018. június 6., szerda

Csapda


20180606 szerda

Áron időben indult el a suliba és Mannát is sikerült levinnie. Remélem, hogy a kilincsre akasztott tízóraiját sem hagyta itthon.

Elég későre húzodott a reggeli, mert még le kellett szaladni hozzá kenyérért, de legalább finom volt.

Délelőtt furcsa dolog történt. K. Réka (számomra eddig ismeretlen) telefonált elmondta, hogy ki ajánlott be engem és azt is hogy az a problémája, hogy a francia nyelvtanulása közben vannak dolgok, amiket nem ért. Sajnálattal közöltem, hogy én sokkal több időt töltöttem a francia tudásom elfelejtésével, mint előtte a tanulásával és még soha nem is tanítottam franciát. Nem baj, engedjem meg, hogy egy órát elraboljon az életemből.

Feljött, csinos volt, de ez nem hatott meg, mert már előre féltem a feladattól. Nagyon szépen kért, hogy segítsek neki, rendesen meg fogja fizetni a fáradozásomat.
Szerencsére elhozta a San Frontier tanköyvét és a füzetét, ami nélkül, némi túlzással szinte egy francia szó se jutott volna az eszembe.

Én nagyon szenvedtem az eltöltött órától, mert szembesülnöm kellett a saját tudatlanságomtól, viszont ő nagyon meg volt elégedve a francia korrepetálásommal.

Búcsúzáskor kérdezte, hogy mivel tartozik. Gyorsan mondtam, hogy semmivel, csak szerettem volna minél hamarabb megszabadulni tőle és az egész helyzettől.

Az eltöltött óra közben telefonált Zsuzsi, de őt is kértem, hogy majd később hívjon.

Nem is értem, hogy én, hogyan tudok egy ilyen csapdahelyzetbe kerülni.

Mikor már teljesen lenyugodtam átutaltam egy holnap határidős Telenor számlát.

Végre eljött az az idő, amikorra nagy nehezen tudatosult bennem, hogy ha valóban szeretnék egyszer felső fokon is levizsgázni angolból, ahhoz nem elég állandóan csak letöltögetni az angol tanuló videókat, néha-néha tanulni is kellene azokból.

Ma ez történt. Megnéztem egy feliratos hangos videót és nagyon élveztem, mert csak néhány szónak kellett utánanéznem.

Áron hazaérkezett és azonnal Internet. Még arra sikerült rávennem, hogy egy kis flakon vizet levigyen a smaragdfához, mert az 5 literes balon eltűnt és én is csak egy litert tudtam levinni.

A vacsorához hozzákészülendő vettem három csirkecombot a CBA-ban, amit (só, bors, csirkefűszer) befűszereztem és megtűzdelve fokhagymával odatettem a serpenyőbe sülni.

Miközben a CBA-ban nézelődtem, nagyon megörültem, hogy nagy zacskókban lehet kapni Réti Szénát. A pénztárhoz érve csak halkan, hogy mások ne hallják megkérdeztem - nehogy már hülyén halljak meg – tessék mondani, mire jó a réti széna? Akkor tudtam meg, hogy arra a kis állatoknak szüksége lehet. De jó, hogy a Mannának nincs ilyen kívánsága.

Áronnak sikerült engem rábeszélnie, hogy a nyelvi videó letöltéseket szakítsam meg, amíg Ő Internetezik és majd utána folytathatom. Mondanom sem kell, hogy az egész délelőtti munkám emiatt elveszett.

Amikor a csirkecombok megsültek, ráöntöttem egy nagy zacskó mirelt zöldségkeveréket ésrukkolát, majd lassú tüzön, lefedve tovább pároltam.

Amíg ez párolódott, elkészítettem Áron holnapi tízóraiját és egy banánnal megtoldva felakasztottam a kilincsre.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése