2018. június 21., csütörtök

Banki ügyintézés


20180621 csütörtök

¼ 9-kor ébredtem. Úgy gondolom, hogy Mannának is az lenne a legjobb, ha kényelmesen megreggeliznénk és ő itt maradna Dömsödön, amíg én a Budapesti ügyeimet intézem. Szerintem én  legkésőbb délután ötre visszaérek.

Én sonkás-sajtos melegszendvicset ettem tejeskávéval, Manna pedig  nedves tápra szórt száraz tápot kapott. Kimondottan örültem, amikor kaja után kiment a kertbe.

Nekem csak jóval 10 óra után sikerült elindulnom, de még időben voltam, mert tegnap azt ígértem a banktisztviselő hölgynek, hogy még dél előtt odaérek.

N. Erika mindent a kíváságaim szerint megcsinált és mint mondta a nyomtatott példányon felül még pdf-ben is át fogja küldeni a hitelesítést.

A következő állomás a Gazdagréti tér volt. Áronnak vittem a körömpörköltöt, Emőkének pedig a kilincsére tettem a túrót.

Áron a saját szobáján felül még az én íróasztalomon is képes volt nagy rendetlenséget csinálni. Tányérok, használt evőeszközök, valamilyen csokis süteménymaradék, bögrék, poharak és üdítős flakonok sorakoztak az íróasztalomon, a padón pedig széttaposott rágcsák voltak.

A rendetlenségre az volt a válasza, hogy arra nem is gondolt, hogy benézek Gazdagrétre.

A pdf-ben kapott hitelesítést azon nyomban továbbítottam  Norcinak, a kinyomtatott változatot pedig feladtam neki ajánlva.

Áronnak szóban meghagytam, hogy most elmegyek és addig nem jövök haza, ameddig nem értesít, hogy rendet csinált a lakásban.

Visszafele jövet megálltam a TESCO-ban néhány kiegészítőért a vasárnapi vendéglátáshoz (jégsaláta, paprika, paradicsom, lilahagyma, fekete olívabogyó, kecskesajt, oregánó, Unicum, sör).

Még öt perccel öt előtt értem Kiskunlacházán a Gumiponthoz, hogy átvegyem  Emőke autójának a TPMS szelepekkel ellátott téli kerekeit. Mindent kifizettem. ( a nyomásmérő szondák szereléssel együtt fele annyiba kerültek, mint a Nissán Centrum ajánlata, ahol a szerelést el se tudták végezni, csak a korábbi szelepeket kiszakították és amiket helyette betettek azokat ki kellett fizetnem.)

A Gulyás Laciéknál még megálltam. Segítettem betalicskázni két zsák kukoricát. Juditkától kaptam egy kávét, Lacitól pedig egy csokor zeller palántát.

Manna már a kert közepén várt és azt kérdezte: „Hol voltál ilyen sokáig?” Rögtön adtam neki enni, amitől egy kicsit megnyugodott.

Már elmúlt ¼ 8, amikor elültettem a zeller palántát és gyorsan mindent meglocsoltam.  Fél kilencre végeztem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése