2018. június 30., szombat

Kiszállás Budapestre


20180630 szombat

Már 8 óra előtt felkeltem, hogy időben tudjak indulni Gazdagrétre. 

Az első kellemes meglepetés az volt számomra, hogy Áron a hűtőben tárolt meggyet felhasználva sütött egy meggyes pitét. Azt nem sikerült megtudnom, hogy honnan vette, miként kell azt elkészíteni, de nagyon finomra sikerült.

Egy szelet meggyespitével és egy nagy bögre tejjel indítottam a napot.

A szombati piacozás természetesen elmaradt.

Az autóban reggelre több mint 300 km  lett a hatótáv és tízkor el is tudtam indulni.

Útközben láttam a benzinkutak árjelző tábláin, hogy a diesel literenkénti ára átlépte a lélektani 400.- Ft/l árat. Ez gyakorlatilag számomra azt jelent, hogy ha egyszer megszünik az elektromos töltőoszlopok ingyenessége (ami előbb-utóbb várható), akkor mi  az éjszakai áramról egy liter üzemanyag áráért több mint 100 km-t tudunk autózni. És akkor azt még nem is vettem figyelembe, hogy azt is a mi napelem rendszerünk termeli ingyen. Fantasztikus.

11 óra magasságában landoltam Gazdagréten.  Első utam a postára vezetett, ahol átvettem az óvatosságból csak 15.000.- forintért vásárolt új kripto valutát. Kiváncsi vagyok, hogyan fog teljesíteni.

12-ig tartottam az inspekciót, hátha P. Zsuzsi megjelenik, hogy részletesen elmagyarázzam, miként kell értelmeznie  a befektetéséről szóló napi jelentéseket. Nem jött.

Visszafele megálltam a TESCO-ban, de csak annyi időre, hogy vegyek 3 az egyben kávét, szeletelt kenyeret és egy doboz lazac konzervet.

Még beugrottam G. Judithoz, hogy kölcsönkérjek egy üvegtálat a palacsintatészta vagy a kőrözött kikeveréséhez (mert a mienket nem találjuk sehol). Judit egy pont erre alkalmas jénai tálat adott, de nem kölcsönbe, hanem ajándékba.

Áront a számítógép előtt találtam, de ezen nem lepődtem meg.

Egy egész nagy területen sikerült lenyírnom a füvet.

Azt terveztük, hogy a grillcsirkét fogjuk a kései ebédre megmelegíteni. Be is tettem a sütőbe.
Áron segített a kúp alatt tálalni. Éppen csemegéztünk, amikor Manna megjelent kunyerálni. Mind a ketten adtunk neki néhány falatot.

Hét órakor elkezdtem a locsolást.

A mai angol elmaradt, mert Áron azt mondta, hogy őt a Leó már tanítja.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése