2018. június 4., hétfő

Emőke lányom elrepül Londonba


20180604 hétfő

Nem sokkal hat óra után ébredtem. A mosogatógép kirámolása természetesen mára maradt. Szóltam is Áronnak, hogy a sokszori halogatás nem jött be, most keljen fel és rámolja ki a gépet.

Reggel még volt egy kis vitánk. Szemrehánytam, hogy csütörtökön nem mondta, hogy ismét kapott egy 1-est kémiából. Nem is tudott róla, hogy 1-est kapott. Kérdeztem, hogy néha miért nem néz bele a saját online E-kréta naplójába.
„Abba hiába nézek bele” - volt a kurta válasz -, „attól, hogy belenézek a naplóba, attól nem lesznek jobbak a jegyeim.” 

Amikor elindult a suliba készítettem magamnak reggelit, megírtam a blogbejegyzéseket és egy picit Duolingóztam.

Felhívtam K. Pétert, mert azt beszéltük meg, hogy ma egyeztetünk arról, mikor szeretné kipróbálni a villanyautómat. Az eredmény, hogy kb. mához két hétre.

P. Zsuzsival azt beszéltem meg, hogy akkor helyette ma ő jöjjön. Különben is más témákban is kell találkoznunk.

Egy óra múlva megjött Zsuzsi. Először megmutattam neki a STO excel táblámat, ami egy kis magyarázatra szorult, de tetszett neki.

Közben átjött Emőke és bemutatkoztak egymásnak.

Megbeszéltük az angol órákat és utána elindultunk, hogy kipróbálja a villanyautót. Egy jó félórát autóztunk, aminek a felét ő vezette. Tetszett neki, de természetesen még szokatlan volt neki a villanyautó.

Délben megmelegítettem a csülkös bablevest, de amikor Áron hazajött ő nem kért belőle.

Judit húgom bejelentkezett, hogy este hatra fog jönni. Kicsit ki fogom kérdezni angolból és megnézem, hogyan csinálja a duolingót. Az ő szorgalmával, értelmével, angol tanulásával nincs más probléma csak nagyon kevés az önbizalma. Amikor megjött, ezt próbáltam benne erősíteni.

norci lányommal hosszasan beszélgettem arról, hogyan áll a Bristoli ház vásárlása. Nagy fába vágták a fejszéjüket, de nagyon körültekintően, jól csinálják

Este Áron el volt foglalva Emőke akváriumának és halainak átköltöztetésével, mert Emőke holnap elrepül egy hétre Londonba. A lelkére kötöttem, hogy naponta jelentkezzen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése