2018. június 15., péntek

Hosszú gerenda_2


20180615 péntek

½ 7-kor csörgött Áron ébresztő órája, amire természetesen én (vagy én is) felébredtem, de Áron csak 7:25-kor indult. Mindenesetre kértem, hogy mielőtt elindul, hozza rendbe a szobáját.

Írtam egy sms-t  O. Evelinnek, ha tutira oda akar érni az Oszkárral az állásinterjúra, akkor inkább 14:00-re jöjjön és külön kiviszem.

Egy kis reggeli után elindultam a Fadepóba (Űllői út. 651) a megrendelt fenyő gerendáért. Kicsit körülményesen értem oda, mert a navigáció előbb majdnem kivitt a Liszt Ferenc reptérre, de végül odataláltam. 

Hamar megkaptam a fenyőgerendát. Sikerült is a mini spaniferekkel rögzítenem a csomagtartóra, de az autó mindkét végén jelentősen kilógott a gerenda, mert az 510 cm hosszú. Tudtam, hogy a hátul kilógó részt egy piros rongy zászlócskával  kell jelezni. Mondtam is a lányoknak, akik a számlát kiállították, hogy akinek piros bugyija van azt elvenném feleségül. Végül csak egy rózsaszínű rongyot kaptam.

Elindultam haza, lassan óvatosan, de azért figyelve arra, hogy ½ 3-ra hazaérjek, mert egy O. Evelin nevű lány bejelentkezett az Oszkáron és neki a ½ 3 volt megadva indulásnak.

Mire hazaértem Áron már otthon volt.
Vége a tanévnek, a bizonyítvány kiosztása később lesz,  kezdődhet a nyaralás.

Az Oszkáron bejelentkezett csaj nem jött ½ 3-ra, mi pedig betettük a Mannát és 3-kor elindultunk.

A TESCO-ban kérdeztem Áront, hogy mit vásároljunk, mit főzzek a hétvégén.
-          Majd én főzök magamnak és ahhoz megveszek mindent, velem nem kell törődnöd.
-          Mit fogsz főzni? Mert lehet, hogy én is azt szeretném enni majd és akkor ahhoz kétszer annyi alapanyagot kell venni.
-          Te csak ahhoz vegyél alapanyagot, amit te főzöl majd.
-          Áron, ugye te is tudod, hogy ez hülyeség, hogy kétféle anyagból, két lábasban, két platnit használva külön készüljön az ebéd. Én nem vagyok válogatós, tudok alkalmazkodni, de ha nem akarsz velem együtt enni, akkor már most megfordulhatsz és mehetsz haza.

Ilyen hangulatban kezdtünk vásárolni.  Áron dobozos készételeket, sonkát és sajtot vett, amibe csak annyira szóltam bele, hogy nézze meg a lejárati dátumot és azt, hogy ne legyen benne mindenféle „E” tartósítószer.

Én vettem egy darab oldalast, három nagy csirkecombot, velőscsontot, lecsókolbászt, paprikát, paradicsomot, leveszöldséget, és azt javasoltam Áronnak, hogy amíg én elmegyek sörért, unicumért, addig vegyen gyümölcsöt és üdítőitalokat.

Irány Dömsöd, de csak óvatosan, mert a kocsitetőn ott van az öt méternél is hosszabb gerenda.

A bázison Mannát szabadjára eresztettem, kipakoltunk és én még le se vettem a gerendát, már elkezdtem a barna favédővel kenegetni a két végét (30-40 cm-en), hogy majd amikor levesszük ott támaszkodjon.

Áron felment a bélyegező szobába, leült a számítógép elé és kérte, hogy semmivel  ne zavarjam.
Az autót feltettem az éjszakai áram töltőre (29 % 77 km).

A Pafika (PAV 311) téli kerekeit betettem az autóba, hogy holnap elvigyük a gumishoz egy újabb TPMS szelepgarnitúra installálási kisérletre.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése