2018. augusztus 25., szombat


20180825 szombat

Az már biztos, hogy a piacon kezdem a napot. Még a reggeli is kimarad, majd ott eszem egy lángost és iszom egy kávét.

Ügy kellene bepakolni az autóba, hogy a piacról már ne kelljen visszajönnöm. A személyes cuccokon felül még becsomagoltam Emőkének körtét és paradicsomot és szerencsére nem felejtettemel a sültkörtéket sem betenni.

Esztikének vittem üres tojástartókat, amiknek örült és vettem tőle egy guriga újhagymás túrót Emőkének. Egy liter friss tej is belefért a szatyorba.

A fokhagymás, tejfölös, sajtos lángosért hosszú sort kellett végigállnom, de végigálltam, mert megérte. Utána még egy kávé és indultam.

Már majdnem dél lett mire hazaértem. A lakásban nagyjából rend van.

Felhordtam mindent az autóból. Emőkének letettem, amiket neki hoztam az ajtaja elé. Levittem egy nagy flakon vizet a smaragdfának.

A CBA-ban vettem egy nagy Kozelt. A boltban találkoztam Ági nénivel, akivel megtárgyaltuk, hogy milyen messze élnek a gyerekeink. 

Valami pékárút is kellett volna vennem,de azt elfelejtettem. Már éppen záráskor estem be a kis kínaiba, de még hazavihettem egy adag savanyú-cspős levest.

Tibcsi telefonált és meghívott december 12 és 23 közötti időre Bükkfürdőre.

Norcival is beszéltem telefonon, hogy hol tartanak a telepről való kiköltözéssel és mikorra várható, hogy jönnek.

Késő délután érkeztek. Először csak Artúr és Áron jött, mert Norci elment Jankával és lemosatták a Pafikát. Artúr és Áron azonnal meglátogatták Emőkét és a Mannát. Később Norci és Janka is megjöttek.

Janka rögtön betolatott nagynénje barátnőjéhez Emőkéhez. Rögtön lekáderezte, mert Emőke életének minden részletéről tudni akart.
-     - Ez a telakásod?
-     -Te vagy a Gábor fogadott lánya?
-     - Megnézhetem a fürdőszobád?

Nagy nehezen mindenki megkóstolta a sült körtét. Ízlett mindenkinek, de nem voltak elájulva tőle.

Később Emőke csapatostúl felvitte a gyerekeket a nagyEmőhöz. 

Egy idő után Norci is felment értük és elindultak, de már ½ 9 fele járt. Csak Áron fiamat hagyták meg nekem. Áron megfürdött és lefeküdtünk. 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése