2018. augusztus 18., szombat

T. Sanyi a vendégünk


20180818 szombat

Amire én felébredtem Sanyi már kint volt a kertben. Az első kérése az volt, hogy kaphat-e egy kávét. 

Áront is és őt is meg kérdeztem, van-e kedvük velem  jönni a piacra. Csak Sándornak volt. Áron szinte fel sem ébredt a kérdésemre.

A piac Sanyinak is tetszett.

Először Esztikénél vettem kapros tehéntúrót meg egy doboz tojást. A vegyesboltban Nescafét, unikumot és két doboz sört vettem. Vettem még újhagymát, sárgarépát, fehérrépát, karalábét.
A húsos pultnál vettem egy kis sonkát a reggelihez és egy kisebb füstöltcsülköt valamint egy zacskó tarkababot a tervezett bablevesnek.

Amikor visszatértünk már Áront is arra kértem, hogy kezdje el készíteni a reggelit. Áron azt mondta, ne aggódj apa,még délig elfogom készíteni a reggelit.

Itthon kiderült, hogy nincs is olyan nagy edény, amiben a háromszemélyes bableves megfőhetne, ezért felhívtam Gabikát, hogy ki tud-e  segíteni egy nagyobb edénnyel.

Át is mentünk az edényért, bemutattam Sándort. Gabika főzött nekünk egy finom kávét.

Ahogy hazaértünk odatettem a csülköt főní. Egy idő után Gabika tanácsára, Sándor lecserélte a sós vizet tiszta vízre.

Egy órakor Áron lejött és elnézést kért, amiért elaludt és nem  tudott nekünk reggelit készíteni.

Később lefejtettem a csülökhúst a csontról, beletettem a megpucolt zöldségeket (fehérrépa, sárgarépa, hagyma, fokhagyma, krumpli, csípőspaprika) meg a fűszereket (lestyán, kakukkfű és tovább főztem.
A legvégén került bele a csipetke helyett egy kis tészta.

Tálalásnál, még tettem bele egy kanál tejföl is. Nagyon finom lett, de Áron nem kért belőle, mert ez leves és ő már tegnap megmondta, hogy csak leves ne legyen az ebéd.

Ebéd után kimentem úszni egy félórát. Sándor csak leülta stég padján. Utána lepihentem és el is aludtam egy kicsit. 

Naplemente környékén Sándor felébresztett és hívott, hogy menjek ki vele a Dunára. Kicsit meglepődtem, mert ő is bejött a vízbe. Leúsztam a második félórámat.

Kilenckor  felkötöttem az autót a töltőre, mert holnap reggel indulunk haza.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése