2018. augusztus 4., szombat

Emőke és András Dömsödön


20180804 szombat

Hét óra körül ébredtem és hosszú válaszlevéllel kezdtem a reggelt. Megírtam Ellinek, hogy mi és hogyan történt Katona Sanyival. Azt is megírtam hogyan élvezzük a nyarat Dömsödön és, hogy szívesen látnánk őket.

Azután elmentem a piacra és vettem a reggelihez sütni való szalonnát és az ebédhez egy nagy zsák krumplit és Esztikénél zöldséges túrót a Lánynak.

Hazafele benéztem Judithoz, hogy megbeszéljem vele, hogy amikor megjönnek Emőkéék  megnézhetik-e az eladó hátsó kertet.

Egy olyan nagy veszekedésre toppantam be, hogy azonnal menekülőre kellett fognom. Judit és Levente olyan csúnyán veszekedtek, hogy attól tartottam, mindjárt tettlegességre fajulnak a dolgok.

Át is mentem Gulyás Judithoz, hogy jöjjön át velem,mert ezek megölik egymást.

Ketten próbáltuk lecsillapítani a kedélyeket.

Végül megkértem Leventét, hogy jöjjön át velem, reggelizzen nálunk és hozza el tőlünk a Pongónak félretett csontot azalatt legalább egy kicsit megnyugszik.

A  fiúk elkezdték készíteni a reggelit.

Közben megjött Emőke és András és őket is meghívtuk reggelire.

Én hiába kértem,hogy a tojásrántottában az én adagomat lágyásra csinálják, ez nem sikerült.

Mondtam, hogy ez nem probléma, majd én külön készítek magamnak egy adagot. 

Igen ám, de amikor a szalonna a hagymával, a paradicsommal, paprikával már csak a tojást várta, kiderült, hogy  Áron és Levente az összes tojást felhasználták.

Áront emlékeztettem a WC papír szabályra, hogy aki az utolsót elhasználja, az gondoskodjon új beszerzéséről.

Gyorsan elgurultam tíz tojásért és elkészítettem magamnak is a reggelit.

Emőkével és Andrással elindultunk telek nézésre. Juditnál tárva nyitva volt a lakás, a rádió teljes hangerővel szólt, de sehol senki. Csak azt nem tudtam, hogy hol tartja az ékszereit és a készpénzt. J

Átmentem Gulyásékhoz, mert ők is eladnának egy telket, de ott meg fordítva, minden zárva volt.

Felhívtam a mellettünk lévő telek tulajdonosát V.Ilonát. Már nem 8 milliót kér a telekért csak 6 milliót, de az még mindig messze van az általam kínált 4 millió forinttól. Ezen majdnem megsértődött, merthogy azon van egy értékes faház is. Hogy egy kicsit lehűtsem annak az értékéről, mondtam neki, hogy ha azt a faházat ledózeroltatja és eltakarítja, akkor nem 4 milliót kínálok a telekért, hanem 4,5 milliót.
 
Emőkével és Andrással még egyszer szemrevételeztük a telket és megállapítottuk, hogy 6 millát talán meg is érne. Szedtünk néhányszem almát és Andrással áthúztunk egy lefűrészelt faágat.

Pihenésnek kimentünk a stégre. Én úsztam egy bő félórát, amíg ők pihentek a stégen. Jó lett volna, ha Áront és Leventét is ki tudták volna csalni magukkal, de ez most nem ment.

Végül előkerült Judit, de nem tudott még semmit mondani a hátsó kert nagyságáról és a ház áráról, mert azt még meg kell beszélnie a testvérével. Ezzel  én rövidre zártam Judit és Emőke között a társalgásokat. Nekem majd akkor szóljanak, ha már döntöttek.

Amikor délután már úgy döntöttek, hogy elindulnak haza, akkor Áron közölte, hogy ő is velük megy mert a barátaival programokat szerveztek a jövő hétre. Ettől nem lettem felhőtlenül boldog.

Nagyon örültem annak, hogy Emőke lányom és András itt töltötték velünk ezt a napot.
Még az utolsó pillanatban sikerült rájuk tukmálnom a görögdinnye nagyobbik felét.

Engem itthagytak és rám már csak a Manna és az esti locsolás maradt.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése