2018. augusztus 18., szombat

Sándorral Dömsödön


20180818 szombat
Mire én felébredtem Sanyi már kint volt a kertben. Az első kérése az volt, hogy kaphat-e egy kávét.

Áront is és őt is meg kérdeztem, van-e kedvük velem  jönni a piacra. Csak Sándornak volt. Áron szinte fel sem ébredt a kérdésemre.

A piac Sanyinak is tetszett.

Először Esztikénél vettem kapros tehéntúrót meg egy doboz tojást. A vegyesboltban Nescafét, unikumot és két doboz sört vettem. Vettem még újhagymát, sárgarépát, fehérrépát, karalábét.

A húsos pultnál vettem egy kis sonkát a reggelihez és egy kisebb füstöltcsülköt valamint egy zacskó tarkababot a tervezett bablevesnek.

Amikor visszatértünk már Áront arra kértem, hogy kezdje el készíteni a reggelit. Áron azt mondta, ne aggódj apa, még délig elfogom készíteni a reggelit.

Itthon kiderült, hogy nincs is olyan nagy edény, amiben a háromszemélyes bableves megfőhetne, ezért felhívtam Gabikát, hogy ki tud-e  segíteni egy nagyobb edénnyel.

Át is mentünk az edényért, bemutattam Sándort. Gabika főzött nekünk egy finom kávét.

Ahogy hazaértünk odatettem a csülköt főní. Egy idő után Gabika tanácsára, Sándor lecserélte a sós vizet tiszta vízre.

Egy órakor Áron lejött és elnézést kért, amiért elaludt és nem  tudott nekünk reggelit készíteni.

Később lefejtettem a csülökhúst a csontról, beletettem a megpucolt zöldségeket (fehérrépa, sárgarépa, hagyma, fokhagyma, krumpli, csípőspaprika) meg a fűszereket (lestyán, kakukkfű) és tovább főztem.
A legvégén került bele a csipetke helyett egy kis tészta.

Tálalásnál, még tettem bele egy kanál tejföl is. Nagyon finom lett, de Áron nem kért belőle, mert ez leves és ő már tegnap megmondta, hogy csak leves ne legyen az ebéd.

Ebéd után kimentem úszni egy félórát. Sándor csak leült a stég padján. Utána lepihentem és el is aludtam egy kicsit.
 
Naplemente környékén Sándor felébresztett és hívott, hogy menjek ki vele a Dunára. Kicsit meglepődtem, mert ő is bejött a vízbe. Leúsztam a második félórámat.

Hétkor nagy locsolás.

Kilenckor  felkötöttem az autót a töltőre, mert holnap reggel indulunk haza.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése