2018. november 12., hétfő

A csicsóka termés kiosztása


20181112 hétfő

Felkelés a megszokott időben. Mannával volt egy kis vita, mert az elindulás biztonsága érdekében ma már nem mehet ki a kertbe.

Gondosan bepakoltam mindent. (Csicsóka Juditnak, Évának, Ilinek és Emőkének). Ilyen sorrendben tervezem kézbesíteni a földből kiemelt termést.

Reggelre a maradék krumplira befektettem két karika bacnba tekert sonkát és mellé ráütöttem egy tojást.

Az első állomás Juditék voltak, de a kutyákon kívül csak Sándorral találkoztam. Pongó és a kisebb kutya nagy farokcsóválással fogadtak. Sándornak odaadtam a csicsóka küldeményt.

A Dömsödi patikában terveztem kiváltani a két szemcseppet, de csak az egyikből volt készleten, a másikért a jövő héten kell  majd bejönnöm.

Irány Budapest. Éva kapuja előtt megálltam és rácsörögtem. Korábban kellett volna felhívnom, mert ő most a város másik végében volt, de mint mondta, egy óra múlva otthon lesz.

Gazdagréten először a Pick Pack ponton érdeklődtem, hogy megérkezett-e a merevlemez  Megnyugtattak, ha megjön SMS-ben értesítenek.

Lakáskulcsom nem lévén felvittem egy zacskó csicsókát az Ilihez. Örűlt neki és el is látott az ügyben néhány jótanáccsal.

 Utána újra elmentem Évához. Már otthon volt. Átadtam a neki szánt csicsókát. Finom szendviccsel és narancslével kínált.

Hazaérve elkezdtem készíteni a vacsorát (sült csirkecombok, párolt lilakáposztával). Áronnal azt beszéltük meg, hogy 9-ig alkalmazkodunk Emőkéhez, de ha addig nem jön haza, akkor nélküle kezdünk el vacsorázni.

Végül sikerült hármunknak együtt vacsizni.

Én még megnéztemaz M 5-ön Janet Frame önéletrajzának filmadaptációját.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése