2018. november 24., szombat

Előkészület a tortához


Ébredés 8 óra után. A házban finom meleg van. A meteorológia azzal fenyeget, hogy 100 éve nem volt olyan hideg tél, mint ami most jön.

A reggelit kihagytam, majd azután készítek valamit, ha megjöttem a piacról.

Először is meg kellett csapolnom az ATM-et, mert a pénztárcám és a zsebeim üresek.

 Esztikénél csak egy doboz kapirgálós tojást vettem arra az esetre, ha még ezen a hétvégén meg szeretném sütni Áron diótortáját.  A kolbászosnál kértem  egy vékony szelet sonkát. Ez persze nála majdnem egy centi vastagot jelent.  Már csak újhagyma hiányzott a reggelihez.

Hazafele megtöltettem az üres szódáspalackokat és  bekanyarodtam Juditék felé. Vittem a kutyáknak csontokat és megcsodáltam a már majdnem kész ház szigetelést. Egyelőre nincs mit hőszigetelni, mert a házon belül is jéghideg van. Kedden jönnek megjavítani a kazánjukat. Csak négy-öt nap múlva lesz meleg a házukban. 

Felajánlottam, hogy odaadom a ház kulcsait és addig költözzenek át hozzánk, én holnap amúgyis hazamegyek, de Judit nem fogadta el, helyette főzött egy kávét.

Itthon készítettem egy hamandeggs-et és megreggeliztem.

Reggeli után beindítottam a Nemzeti Hulladék Feldolgozó Vállalatot. Minden megszáradt kenyeret átküldtem a diódarálón, így a rántott húsokhoz egy darabig nem kell vennem prézlit.

Elküldtem az ajánlkozásomat a Gazdagréti Törökugrató Általános Iskolának, pedagógushiány esetére (Matematika, Német, Angol)
.
Nem törődve a hideggel, kimentem folytatni  a faághalmazból a gyújtósnak való felfűrészelést. Szerencsére nagyon óvatosan és nagyon odafigyelve végzem, viszont Sose érek a végére.

Jozsó átküldte Stefike e-autóról szóló PowerPoint prezentációját. Nagyon tetszett, de azért nem tagadtan meg Kötekedő Károly énemet. Csak a magas intelligenciaszintjük mentett meg attól, hogy kritikai megjegyzéseim matt megsértődjenek.

Délután nagyon belemélyedtem az A.J.Hoge angol oktató videók letöltésébe.

Korai vacsorára megettem egy adag körömpörköltöt.Talán nem kellett volna, de akkor még nem éreztem  úgy, hogy valami nem stimmel. 

Egyszercsak erős hányinger miatt kikellett szaladnom a WC-be. Minden kijött belőlem. Most nagyon hiányzott az unicum.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése