2018. november 26., hétfő

Fedőtartó éd diótorta



Nagyon későn ébredtem és keltem. Ráadásul sokáig lógtam az Interneten.

A reggeli kimaradt. Ebédre megmelegítettem a Szigethalmon vett fél grillcsirkét.

Régóta halogatom, hogy a fekvőhelyem fölötti LED-es összetört lámpatestet (ami még működik, csak nyomorék) egyszer végre megragasszam. Neki is láttam, de köszönhetően a nagy rendetlenségnek a pillanatragasztót nem találtam.

Hogy valamelyest csökkentsem a bűntudatomat, kimentem egy fél órára a gallyakat fűrészelni.

Andrással tegnap elkövettük azt a hibát, hogy a Pafikáról leszerelt nyári kerekeket nem jelöltük meg (bármivel), hogy melyik a bal első, JE, BH, JH és emiatt lehet,hogy tavasszal újra kell majd a TPMS-sel párosíttatni. Ha  András kedden még pontosan emlékszik, hogy milyen sorrendben szerelte és rakta le őket, akkor ezt még pótolhatjuk.

Utána az új fedőtartó felszerelése következett. Tegnap András és Emőke segítettek kitalálni, hogy hol lenne a legjobb helye.

Amit Emőke és András javasolt oda szereltem fel az új fedőtartót. Ennek, - mint mindennek nálunk -, a koreográfiája a következő: maga a fal fúrása, tipli beütése és a felcsavarozás az egy perc, de mire megtalálom a megfelelő csavart, az alátétet, a dűbelt, a fúrót és a hosszabbítót, az harminc perc. 

Ennyit arról, hogy a rend a lelke mindennek.

Hál'Istennek nagyon jó lett és nincs többé fedő keresgélés.

Manna a szélsőséges benti és kinti időjárási viszonyok ( 23⁰C- 5⁰C) miatt nem tudja eldönteni, hogy hol szeretne lenni jobban, ezért ki-be mászkál.

Mondtam neki, hogy ma csak este 10-ig tart a kimenője, mert holnap reggel 8-kor jelenésünk van a Siket doktor úrnál.

Este hideg vacsora (füstölt kolbász, pirítós kenyér, csípős paprika, sör).

Nekiláttam a holnapi diótorta sütésének. Ledaráltam a 35 dkg diót, leellenőriztem, hogy mindenből  (margarin,tojás, porcukor, kakaó) van-e elég hozzá és, hogy itt van-e a duplafalú fazék.

Lefekvéskor beállítottam az  ébresztőt ¾ 8-ra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése