2018. november 9., péntek

Szemészet


20181109 péntek 17. Sz. N.

Kora reggel Manna próbált felkelteni, de amikor látta, hogy ez teljesen hasztalan átpártolt Áronhoz, mert ő éppen indult a suliba.

Szót fogadtam Évának és elmentem a Fehérvári úti SzTK-ba, hogy kérjek egy időpontot, a Szemészetre. Legkorábban Januárra lett volna időpontjuk, de ezen úgy felkaptam a vizet, hogy á tempo azt találtam ki, hogy a háziorvos, amikor meglátta, hogy be van gyulladva a szemem, azt mondta, azonnal menjek el a szemészetre. Ettől azután annyira megsajnáltak, hogy megnézték, hova tudnak beszorítani. Kaptam egy sorszámot 14:48-ra.

Nem akartam ott várni két órát, ezért hazajöttem.

Beszéltem Emőkével a problémákról és időben visszaindultam az SzTK-ba. Hiába érkeztem időben, a nővérke panaszkodott, hogy hány orvossal van kevesebb a kelleténél.
   
Sorrakerülve a szemész doktornő alaposan megvizsgált és azt mondta, hogy baj van. Közben megkérdezte a nővért, hogy ma melyik kórház az ügyeletes. Ettől rögtön beszartam.

Felírt két szemcseppet, arra kért, hogy ebből csepegtessek most, egy óra múlva és hétkor, majd 1/2 8-ra jöjjek vissza, de ha lehet, akkor ne a saját autóval és akkor majd mindent megbeszélünk.

Hazajövet Áron becsepegtetett mind a két szemembe. Emőkével megbeszélték, hogy ha megyek Dömsödre, akkor ne ma induljak el a sötétben, hanem inkább reggel, Áron pedig azt mondta, nem jön  velem.

Pontban ½ 8-ra visszamentem az SzTK-ba. A 8-as busz és az M4-es metró 20 perc alatt vitt oda. A doktornő alaposan megvizsgált, zöld hályog, de ¼ 9-re már végzett is velem, azzal, hogy a reggeli csepegtetés után újra szeretne látni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése