2018. november 11., vasárnap

Csicsóka mindenhova


20181111 vasárnap

Nem tartott túl sokáig a lustálkodás. A száraz november már meg se kottyan. Nem is számolom, hogy hány napja tart,de szerintem olyan 18-20 lehet.

Az első a szem csepegtetés. Bevallom, nekem nem egy egyszerű dolog, hogy beletaláljak mind a két szemembe. Ráadásul reggel mind a két fajtából kell mind a két szemembe. Később a déli és az esti csepegetésnél már csak az egyikből kell csepegtetni.

Reggelire a disznósajt kenyéren, egy lágytojás és tejeskávé.

Utána a két sertéskörömből az egyiket feltettem, a másik ment a mélyhűtőbe. Először egy jó nagy adag vöröshagyma dinsztelődik egy kevés olajon, majd megszórva bőven piros paprikával, rá a megmosott köröm, víz, só, bors és fedő alatt lassú tűzön hadd főjön.

Már éppen elkezdtem szedegetni a csicsókát, amiből igértem Évának, hogy majd viszek, amikor jött Feri bácsi. Ettől felötlött bennem, hogy Gabikának is kellene vinnem. Rögtön kihoztam még egy nylon zacskót és gyűjtöttem neki is. Feri is segített kihuzigálni a földből és gyűjteni Gabikának.

Már elmúlt dél, amikor átvittük hozzájuk. Gondoltam, akkor előléptetem őket Szemészetnek és majd Feri becsöpogteti a déli adagot.

Gabikának kiosztottam a feladatot: Először utánaolvasni a neten, hogy mi is az a csicsóka, mire jó és miket lehet belőle készíteni.  Utána az apróbb gumókat még most novemberben elültetni.

Feri becsepegtetett a szemembe.Közben Gabika szólt, hogy „Asztalhoz!” tálalva van az ebéd. Én ugyan szabadkoztam, hogy nekem otthon fő a körömpörkölt, de ő nem engedett a 48-ból. Gabika húst sütött és hozzá nagyon finom tejfölös, sajtos spagettit készített.

Hazafele sétálva Béni szólt rám, hogy őket már meg se látogatom? Bementem hozzájuk egy kis csevejre. Itallal hába kínáltak, csak buborékos vizet fogadtam el.

Anika tököt sütött, azt megkóstoltam, nagyon finom volt.
Amikor végre hazakeveredtem,  becsomagoltam a csicsókákat és Béniéknek is vittem át egy nagy zacskóval.

Vacsorára megmelegítettem egy adagot a körömpörköltből és hozzá céklát tálaltam.

Áron keresett a Viberen, hogy utaljak át neki némi pénzt. Most már csak erről szól közöttünk a kommunikáció.
  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése