Reggel megvártam, hogy Áron elinduljon az iskolába és csak
utána keltem fel.
Kényelmesen elindultam Dömsödre és az már előre be volt
kalkulálva, hogy a mai brushupot ki kell hagynom, mert az csak egy ámokfutás
lenne, ha onnan sötétben indulnék el és még utána kellene megsütnöm Áron
születésnapi tortáját. Ott minden elő van készítve, ha délelőtt elindulok,akkor
délután kényelmesen meg tudom sütni a tortát.
Így is tettem. Még arra is volt időm, hogy a TESCO-t is
útbaejtsem.
Dél körül megérkeztem és azonnal hozzákezdtem a torta
készítéséhez. Abban már elég nagy gyakorlatom van, hogy mindenre egyszerre
figyeljek.
Kezdődik a tíz tojás szétválasztása. A tíz sárgája megy a
duplafalú (a két fal között) vízzel töltött fazékba, a tíz fehérje pedig a
habverő tálba.
A kis fazékba a sárgájához belekerül a 25 dkg porcukor és
alacsony fokozaton félpercenkénti kevergetés mellett melegszik.
A sütő (180⁰C, alsó-felső légkeverésre bekapcsolva)
melegszik, miközben a fehérjéből kemény habot verek, majd ez ismegkapja a 25
dkg porcukrot és ezzel tovább verem.
A kerámia bevonatos tepsi megkapja a sütőpapírját.
A porcukros fehérje habba beleöntöm a 35 dkg diódarálmányt
és nagyon finom mozdulatokkal, - hogy a hab ne törjön – összekeverem.
Utána az egész massza bekerül a sütőpapírral kibélelt
tepsibe. Elegyengetem és mehet a sütőbe.
Az időpont feljegyezve.
A sárgáját közben félpercenként kevergetve, hogy kicsit befogadja
a porcukrot. További kevergetés mellett megkapja az 5 dkg margarint és az 5 dkg
holland kakaóport és készen van a máz is.
Mire a mázat visszahűtöm, megsült a torta „tésztája”.
Most már csak darabolás, mázzal bekenés, emeletezés és a
dióbéllel való díszítés van hátra és a porcelán tortatálon mehet a hűtőbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése