2018. november 10., szombat

Nem szürkehályog, hanem zöldhályog


20181110 Szombat

Reggel még megkértem Áront, hogy csepegtessen a szemembe, mert a doktornő arra kért, hogy amikor reggel bemegyek már legyek túl az első csepegtetésen.

Mielőtt elindultam még kértem Áront, hogy amikor megjövök az SzTK-ból, jöjjön velem Dömsödre.
Sajnálom –mondta -, de nem tudok veled menni. Ha az ügyeletes orvos ennyire ellenzi, hogy ott egyedül legyél és a szemcseppet sem tudod beadni magadnak, akkor meg kellene nézned a Fidélió Idősek Otthonát Ráckevén és bevonulni.

Autóval mentem az SzTK-ba. ½ 9-re értem oda, de csak 10-re kaptam sorszámot és azzal is csak ½ 12-re kerültem sorra.

A doktornő, miután megvizsgált, elnézést kért, hogy a tegnapi kezelési  adatlapomra az került, hogy „kezdődő szürkehályog”, ez sajnos rosszabb, mert ez zöldhályog, ami műtéttel nem távolítható el.
Rendszeresen csepegtessek és nov.28-án jelenjek meg kontrollra.
 
Onnan még hazamentem. Mindent bepakoltam az autóba és Manna meg én elindultunk.

A TESCO-ban csak folyékony és szeletelt kenyeret vettem. Egy csirke far-hátat, mindenféle aprólékot a zöldséges csirkeleveshez, de azt főleg Mannának, mert nagyon szereti. 10  dkg disznósajtot és két csomag dörzsi szivacsot.

Útközben még vettem két sertés körmöt és néhány leveszöldséget.   
A Fidélió bár ötöd annyiba kerül, mint a Budapesti Öregek otthona, de a Büti Ági amikor ott dolgozott annyira lebeszélt róla, amikor ez a Nóra nagyinak szóba került, hogy Ági azért mondott fel, mert nem bírta  elviselni , ahogyan ott az idősekkel bántak.
Ezért útban idefele bementem a Kiskunlacházi Idősek Otthonába, ahonnan anno Róza megszökött ugyanilyen embertelenségek miatt. Ahogy elmesélte, a nővér az egyik idősnek szó szerint azt mondta: "Egyél baszd meg a kurva anyádat, mert ha nem eszel, az egészet a fejedre borítom."
Ez még úgy ahogy kifizethető lenne. Egy milla a beugró és utána a teljes nyugdíjat nekik kellene utaltatni, amiből annak a 20 %-át visszaadják, hogy ha szeretenél valakinek borravalót adni, akkor tudjál miből.
Dömsödre érve Manna kiszabadult és futkosott a kertben.
Feltettem a csirke far-hátat és az aprólékot főniés bejelentkeztem Gabikánál, hogy becsapegtetnék-e  a mai másodikat.
Amikor átmentem, Feri csepegtetett, Gabika pedig kávéval kínált.
Mire visszatértem, már csak a leveszöldségeket és néhány fűszert kellett a fazékba tennem.
Nemsokára mind a ketten fogyaszthattuk a finomságokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése