2018. november 4., vasárnap

Betonkockák a konyhakertben


20181104 vasárnap 11. Sz. N.

Hatkor ébredem. Megnéztem jött-e új levelem.

Egy kis Duolingo után lementem reggelit készíteni. Megmelegítettem azt a melegszendvicset, amit Áron nem kért. Hozzá egy forró tejeskávé és 8 után pár prccel már indultam is Gabikáékhoz.

Ferinek elmondtam, hogy reggelre a megszáradt földből kirajzolódott, hogy az nem is egy betontömb (malomkő), hanem az a 40 x 40-es fűbeton a négy lukkal. Ezért a stratégia a nagylalapáccsal megváltozott és mégis egy vasrúddal jött át Feri segíteni.

Amikor kiástuk, kiderült, hogy még három van mellette. Ezért Feri visszament a talicskáért és átvitte a négy betonkockát.

Az így felszabadult helyen tovább tudtam folytatni a konyhakert felásását.

10-kor elkezdtem készíteni a halászlét. Két felaprított hagyma kevés olajon dinsztelve, piros paprika, víz, egy csipetnyi só és mehet bele a ponty megtisztított feje, farka, meg egy szelet hal. Beletettem a kis doboz halászlé sűrítményt és  egy halészlé kockát, egy gerezd apróra vágott fokhagymát és egy macskapöcse csípős paprikát, lassú lángon hadd főjön. 

A gyufatészta még csak mellé van készítve.

Az ilyenkor szokásos fázisonkénti egy kupica unikum teljesen elmaradt. Így nagyon jó a tükörbe nézni.

Végül belekerült  a gyufatészta is.
Az ebéd természetesen a halászlé. Nem akarom  a saját lovamat dícsérni, de nekem nagyon ízlett. Viszek belóle haza is.

½ 3-kor elkezdek pakolni az autóba. Manna azt gondolja magáról, hogy jól elbújt, pedig tudhatná, hogy ismerem a búvóhelyét. Oda is megyek, megsimogatom és biztatom, hogy még nem indulunk, mert még pakolnom kell.

Három óra után sikerült elindulnunk.

Megérkezve  a piros kosarat és a notebookot én vittem fel, Áront pedig megkértem, hogy menjen le a Mannáért.
Emőkének átvittem az egyik üveg halászlét és egy szem szép körtét.

Feltettem néhány szem krumplit főni és közben a pontyszeletekből kirántottam hármat. Mindenkinek jutott egy-egy. Áron nem kért, de az Emőkéét átvitte volna, viszont ő már nem volt otthon.

Hívtam Áront, hogy jöjjön vacsorázni, de ő mondta, hogy nem éhes így azután egyedül vacsoráztam.

Később, Manna már nagyon reklamált, hogy le szeretne menni. Szóltam Áronnak, hogy vigye le. Annyit mondott, hogy „Rendben”  és nem vitte.  Éjjel még egyszer, amikor Manna kérlelhetetlen nyávogására ébredtem, még beszóltam Áronnak, hogy néhány órája azt igérte, hogy leviszi Mannát. 

A válasz az volt, hogy ő nem igérte, csak annyit mondott, hogy „Rendben”.  



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése