2018. november 3., szombat

Malomkő


20181003 szombat 10. Sz.N.

Manna már reggel  négykor nem hagyott aludni, hogy ki szeretne menni.

Csak úgy mehetek a piacra, hogy előbb tankolok az ATM-nél (9000.-)

A piacon Esztikétől megvettem a fűszerezett túrót Emőkének, 2 liter tejet és egy doboz tojást, ugyanazon a placcon a szomszédjától  egy üveg selyemfű mézet, odébb egy csokor újhagymát és a vegyesboltban kenyeret. Kellett még vennem egy flakon folyékony szappant is mert elfogyott.

Hazafele beugrottam G.Lacihoz egy vödör nyúlszarért, hogy még mielőtt leesne az első hó megágyazhassak a konyhakertnek.

Végre egy kupacba tettem a téli kerekeket. Utána leolvastam az oda-vissza  játszós fogyasztásmérőt, hogy mit hozott az október.

Fogyasztás: 243 kWh
Visszatermelés: 674 kWh
Nyereség: 431 kWh
és ez így megy már több mnt tíz éve és közben nem szennyezzük a levegőt.

Áthívtam Bénit egy unikumra (csak ő ivott,én nem). Kértem, hogy tanítsa meg nekem, hogyan kell kioperálni a pnty fejéből a méregfogat. Nagyon odafigyeltem és azt gondolom, hogy legközelebb már egyedül is fogom tudni.

Elkezdtem felásni  az 1m x 12 m-es konyhakertet. Először persze a karókat kellett kihuzogatni a földből. Az még simán ment, de az ásással csak két méterre jutottam, amikor egy betondarabhoz ért az ásó. Próbáltam körülásni, de az egyre terebélyesebbnek bizonyult. Mi ez itt, egy malomkő?

Feltöltöttem az autó ablakmosó tartályát fagyálló ablakmosó folyadékkal. Utána fel is kötöttem az éjszakai töltőre, hátha éjjel töltődik egy kicsit.

Gaikáékkal beszéltem, hogy van –e csákányuk vagy pajszerük a beton tömb miatt, de csak nagykalapáccsal kínáltak. Holnap reggel átmegyek érte.

Évával sokat beszélgettem a száraz novemberemről.

Vacsorára megettem a lecsómaradék felét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése