2019. január 27., vasárnap

A kocsonya zsírtalanítása


20190127 vasárnap

8 óra körül mondtam a Mannának, most már menjünk le reggelizni. Máris indult.
-          
      Várj Manna, nekem még van egy kis füdőszoba.

Hideg reggeli (disznósajt, ropogós kenyér, tejeskávé).

Közben egy óvatlan pillanatban, amikor Manna távol volt a bejárati ajtótól, behoztam a fazék kocsonyát és elkezdtem leszedni a tetejéről egy csészébe a zsiradékot.

Utána a fazékban maradt kocsonyát feltettem a platnira melegedni. A gondos kiporciózás után a hét tányér kocsonya két tálcára fért fel. Most következett a legnagyobb odafigyelést igénylő hadművelet.

Először is Mannát be kell zárnom a szauna előterébe. Utána biztosítani kell a szabad bejáratot az istállóba, majd kivinni a két tálca kocsonyát az istállóba és ott úgy lefedni , hogy ha véletlenül egerek tévednének be, akkor se tudják a kocsonyát elenni előlem.

-         Gyere Mannuska, most már szabadlábon vagy, oda mehetsz, ahova akarsz, A HÁZON BELÜL!

Elindítottam a mosogatógépet, mert du. 3 óra előtt szeretnék elindulni haza és előtte még illenék visszavinnem Gabikának a kocsonyafőző fazekát.

A mosogatógép kettőre lejárt. A kocsonyákból egy tányérral beteszek Gabika  fazekába (bérleti díj), két tányérral hazaviszek, mert otthon csak én eszem, négy pedig itt marad az istállóban.

Manna már szokása szerint elbújt a fehérneműs szekrénybe az ágyneműk közé. Csak megnéztem, hogy ott van-e. Megsimogattam és megnyugtattam, hogy még nem indulunk, mert előtte még  pakolnom kell. 

Őt csak akkor tettem be a hordozókájába, amikor már az indulásra készen voltunk.

Gabikáéknak visszavittem a fazekat, benne a kóstolóval.

Szigethalomnál megálltam a Hambi Királynál. Áronnak rendeltem egy „Húsimádó” gyros tálat, vigyázva, hogy ne legyen benne hagyma és lilakáposzta, mert úgy kérte, magamnak pedig egy gyrost pitában.

Itthon feltálaltam és megvacsoráztunk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése