2019. január 25., péntek

Áron nem jön velem Dömsödre


20190125 péntek

Úgy keltem fel, hogy mire András ideér már felhozzam az autót a Regős utcai töltőről.

Bori örült annak, hogy jóval ½ 9 előtt érkeztünk, mert így időben el tudott indulni dolgozni. 

Azt nem mondhatnám, hogy túl könnyű volt kivinni a mosógépet és a hűtőszekrényt, de a két spaniferből készítettünk egy olyan gurtnit, amit a költöztető horukkosok a nyakukon keresztülvetve használnak és így sikerült mindent kivinni az autóba.

Bori ránk bízta a lakáskulcsát és kérte, ha végeztünk dobjuk be a 8-as levélszekrénybe.

András onnan már indult is Balatonra, én pedig 11-re kicsit átfagyva ugyan, de hazaértem.

Reggeli gyanánt megsütöttem egy darab kolbászt. Mustár, kenyér és utána tejeskávé.

Délután 3-kor elkezdtem szisztematikusan minden bepakolni az autóba. Legutolsónak Manna került oda, nehogy fázzon odalent.

Mire Áron hazaért ½ 4-kor, már útrakészek voltunk. Áron mondta, hogy ő nem jön Dömsödre. Ezt nem kommentáltam, csak arra gondoltam, hogy én mindent meg fogok azért tenni, hogy ne érjem meg azt a kort, amikor sétálni szeretnék a Dunaparton, de ahhoz rá vagyok szorulva, hogy valaki belémkaroljon.

Én már régóta nem bízom abban, amivel Emőke gyakran vígasztal, hogy ez idővel majd meg fog változni. 

Nekem teljesen függetlenül Áron lelketlen hozzáállásától az a véleményem, hogy a szülői szeretet nem olyan, mint egy üzleti vállalkozás, hogy majd viszonossági alapon megtérül. Ha a gyerek sok szeretetet kap a szüleitől, akkor legjobb esetben, de ez is csak egy elmélet, majd ő is így fogja szeretni a gyerekét.
 
Én nagyon szomorú vagyok, de szeretném, ha ez nem látszana rajtam.

Tudomásul vettem, hogy a közöttünk lévő kommunikáció arra redukálódott, hogy „utalj pénzt, mert erre a törvény kötelez és ha nem utalsz, akkor feljelentünk.” Miközben nem tudja, hogy ha letelik a következő tíz hónap, amikor már a törvény erre nem kötelez szinte semmire, és, ha telik, akkor is utalni fogok és én feltétel nélkül, akkor is szeretni fogom őt, amikor ő már nem szeret.
 
1/5-kor érkeztünk meg a bázisra. Manna rögtön bejárta a terepet, de egy idő után belátta, hogy neki is jobb itt bent a melegben. Először hozzálátott kajálni, azután feljött hozzám és letelepedett mellém az ágyra. A házban kellemes meleg van.

Emőkének írtam egy panaszos levelet, amiért Áron nem jött le velem.
Este csak apró csíkokat vágtam le a császárszalonnából és azt megsütve tettem egyszelet kenyérre. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése