2019. január 14., hétfő

II. kötelező szerviz


20190114 hétfő

Sokáig aludtam és közben észre sem vettem, hogy Áron elindult a suliba.

Még az ágyban fekve megírtam két levelet és a jófogáson lekötöttem egy Pataki  tálat.

A reggeli előtt, az Esztikétől még szombaton vásárolt tejből előbb két pohárral kitettem aludni, majd egy újabb pohárnyival végeztem egy próbaforralást és csak ezután tettem fel az összes maradékot forralni.

Reggelire kőrözöttes pirítós, disznósajt és tejeskávé.

A mai feladatok összeállításánál rájöttem egy nagyon egyszerű matematikai  összefüggésre. Ha minden nap csak eggyel több feladat végére teszek pontot, mint ahány új feladatot tűzök ki magam elé, akkor a restancialista nem fog olyan mértékben nőni, mint ahogyan az most nő, hanem csökkenni fog.

It’s high time to do it so. (legfőbb ideje, így tenni.)

Mielőtt kerestem volna egy szervizt, hogy a DVD lejátszónak miért nem nyílik a fiólja, rájöttem, hogy azért nem, mert rosszul kezelem.

Akkor már kettőre redukálódott a hibás eszközök száma (mikró és a sütő).

 Már az első halogatást áthúzom és – igaz, hogy csak délben -, de elindulok a Nissan Centrumba megbeszélni a Pafika második kötelező szervizének  időpontját.

Erről akkor kellett volna érdeklődnöm, amikor csütörtökön elindultam Dömsödre, nem pedig ma, miután visszajöttünk. Január 10-én lett volna a második kötelező szerviz. Ez az én hibám volt. Ma délelőtt ugyan kidumáltam magam, de azt mondták, hogy az autó minél előbb jelenjen meg, különben elveszti a garanciát.

Andrással sikerült megbeszélnem, hogy holnap reggel 9-kor találkozunk a NissanCentrumban, hogy a II. kötelező szervizre kérjünk időpontot. Ő hozza az autót és a papírjait, én meg fizetem a szervizt.

Áron azzal jött haza 3 órakor, hogy a fizika dogozata, amit ma írtak jónak sikeredett. Azóta csak az Internet, amivel én nem értek egyet.

Közben összeállítottam egy módszertani útmutatót a listening (szövegértés)  hatékony elsajátítására és ezt elküldtem a tanítványaim egy részének is.

¾ 8, de Áron nem ér rá kijönni  vacsorázni. Egyedül vacsorázom, rántott hal és saláta.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése