2019. január 18., péntek

Se Áron, se Manna.


20190118 péntek

Reggel csak 8 óra után keltem fel.

Beszéltem B. Balázzsal. Ő egyedül nem tudja vállalni ennek a kölcsönnek a visszafizetését, de menjek ki hétfőn  Szentendrére és hívjam oda G. Erzsébetet is, mert ebben ő a ludas. Mondtam neki, hogy Erzsébetet biztosan nem fogom felhívni, mert neki a kórház után a legfontosabb dolga, hogy sok otthoni pihenéssel felépüljön.

½10-re volt találkozóm Andrással az eredetvizsgát végző szervizben.

Mire odaértem András már ott várt, sőt már azt is tudta, hogy miért nem érdemes megrendelnünk az eredet vizsgát  (17.000.-FT), mert annak az évényessége csak  60 napig érvényes, a Pafikát viszont a 1,5 milliós állami támogatás miatt csak 2020 végén lehet költségmentesen átírni, előtte részarányosan vissza kellene a támogatást  fizetni.

Andrással abban maradtunk, hogy akkor ő viszi a Pafikát a Nissan Centrumba 11-re a II.kötelező szervizre, én pedig előszőr elmegyek a TESCO-ba és utána csatlakozom.

Leadtam a PET palackokat és a sörös dobozokat. Most csak 300.-forintot kaptam. Utána vettem kenyeret, unicumot,  3 csirkecombot, 15 dkg császárszalonnát, 3 szelet pontyot, egy Pataki tálat, 12 doboz UHT tejet  és mentem András után.

Mire odaértem, András már végzett az autó leadásával és továbbment. Úgy állapodtak meg a szervizben, hogy ha készen lesz az autó, telefonálnak neki, hogy átveheti.  Én csak addig maradtam ott, amíg ittam egy kávét.

Hazajövet megérkezett a MagnetBank káryám, amit majd még aktíválnom kell. Ezen felül jött egy értesítést, hogy a 10 LED lámpa is megjött, amit a postán átvehetek. Át is vettem.

Áron  hazaért ½ négykor és közölte, nem tudok veletek menni Dömsödre, mert szombaton programom van a barátaimmal, de utalj át kajára, mert erre téged a törvény kötelez, és  ne csökkentsd  a 20 ezret 10 ezerre egy hétre, mert az nekem kevés.  Én meg emlékeztettem őt arra,  hogy tegnap kértem, előbb csináljon rendet a szobájában és szóljon, amikor megnézhetem. Az utalás csak utána történik.

Emőkének és Áronnak nem sikerült a Mannát becserkésznie, ezért csak Manna nélkül sikerült volna elindulnom.

Az út szerintem tovább tartott, mint a szokásos egy óra. igyekeztem nagyon óvatosan vezetni. Nem venném a lelkemre, hogy ha velem  bármi történne, akkor azzal Áronnak az élete hátralévő 70-80 évében lelkiismeret furdalást okoznék.

Megérkeztünk. Az első gondolatom az volt, hogy Mannát kiengedem. Csak percekkel később  jöttem rá, hogy Manna nincs is velünk.

A házban nagyon jó meleg volt. Mindent kirámoltam és amit kellett azt betettem a hűtőbe. Néhány unicum  kelett ahhoz, hogy feloldódjak.
      
 Megírtam a blogbejegyzésemet és eltettem magam holnapra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése