2019. október 17., csütörtök

A gázkazánt már nem érdemes javíttatni


Ébredés után az első dolgom volt, hogy a távolba szakadt Norci lányomat felköszöntsem. Ma 44 éves.

Áron a suliba indulása előtt még beszólt, hogy ne felejtsek el neki pénzt átutalni, mert a hétvégén, ha elmegyek Dömsödre, nincs mit ennie.

Igyekeztem 8-kor elindulni Dömsödre, hogy mire odaér a gázkazán szerelő én is ott legyek.

Útközben Lőcsei Pisti hívott telefonon, aminek nagyon megörültem, mert már csak három hónap van a Dél-kelet Ázsiai utazásunkig.

A szerelő felmérte a hibát és meggyőzött arról, hogy ezt a kb. 25 éve üzemelő kazánt már nem érdemes megjavíttatni. 

Egyrészt nagyon sokba kerülne a javíttatása (le- és visszaszereléssel együtt, több mint 120.000.- forint) és nem tudni, hogy mikor jön elő egy másik hiba, másrészt itt van mellette egy másik (Duval) elektromos kazán, aminek ugyan drágább az energiaellátása, de lévén, hogy a háztetőn üzemel egy 5 kW-os napelemes rendszer, az teljesen ingyen termeli az áramot.

Csak a ház meleg vizes rendszerébe kell beköttetni a már meglévő, éjszakai (vezérelt) árammal működő villanybojlert. 

Ez ügyben azonnal felhívtam Orosz Laci bácsit, hogy délután jöjjön el felmérni a terepet és megbeszéljük, hogy mit, hogyan és mennyiért.

Laci bácsi eljött, elmondta, hogy mit, hogyan, de még árajánlatot nem adott, viszont október 21-én hétfőn jön reggel 9 órára és úgy tervezi, hogy még aznap át is adja a munkát.

Ennek örömére megmelegítettem a halászlét, kicsit becsípőztem, megpirítottam hozzá két szelet, a mélyhűtőből elővett kenyeret és megebédeltem.

Átsétáltam Gabikáékhoz, gondolva, hogy „kölcsön kérem” a rollert és elgurulok vacsorának valóért, de nem voltak otthon, így végül visszasétáltam és az autóval mentem a Dobos ABC-be.

Paprikás krumplit terveztem és ahhoz vettem kenyeret, kolbászt és „díszítésnek” egy ½ liter unikumot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése