2019. október 12., szombat

rollerrel a piacra


Hajnalban beengedtem Mannát.

9-ig lustálkodás, majd egy falat reggeli után elindultam a piacra, de most már, hogy a kormányoszlopon van szatyor akasztója, a rollerrel.

Nem volt egy nagy élmény végig menni a gidres-gödrös Középső úton, de végül sikerült abszolválni az oda-vissza utat.

A piacon legfőképp a sokzöldséges csirkeleveshez vettem meg a sok zöldséget (karalábé, zeller sárgarépa, gyökér, stb.) Ha a legolcsóbb helyen veszem, akkor is majdnem 1000.- forint.

Terveztem, hogy Norci lányomnak sütök valami finomat a közelgő 44-ik születésnapjára. Egy almás- diós tortát gondoltam nekik sütni. 
Sajnos az Europe On Time LTD. futárszolgálat, amivel eddig küldözgettük a csomagjainkat egy kicsit elszaladt az árakkal. Tavaly óta több. mint 50 %-kal emelték az áraikat. Őket sem érdekli, hogy Orbán Viktor 2-3 %-os inflációról beszél. Egy 1 kg-os csomagot 40 Ł-ért viszik ki Bristolba. Így lassan többe kerül a leves, mint a hús.

Hazajövet feltettem a levest főni. Ha egy kicsit is odafigyelek a végtermék minőségére, akkor ez is több mint egy óra.

Már lassan kora délutánba hajlott, mire lementem ebédelni. A leves nagyon finom lett. Manna még nem tudja, de sok finomság (máj, zúza, szív) az ő tálkájába is bekerült a levesből.

A Duolingóból sikerült behoznom a heti lemaradást és így szombatra a napi 50 XP vállalással nagy nehezen meglett a heti 302 XP pont.

Este még tudtam beszélni P. né Matilddal, de lehet, hogy még holnap le tud jönni Dömsödre, hogy a bérlés felmondásának részleteiről egyeztessünk.

Vacsorára kirántottam a két szelet busát és az egyiket be is falatoztam. .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése