2019. október 25., péntek

Csak Áronért és Mannáért megyek haza


Nyolc óra után ébredtem.

Nagyon jó itt lenni Dömsödön, de nagyon rossz, hogy Áron nincs velem.

Elhatároztam, hogy délelőtt hazamegyek. 

Áron kérésére a merülő kosaras olajsütőt is betettem a csomagtartóba, miután kitakarítottam belőle a fáradt olajat és a használt olajsarat.

Hát a délelőttből dél lett, mert közben jött Mikus úr és elhárította a bojler áramellátásának a hibáját. 

Azt mondta, hogy szerinte már ma estére az egész házban lesz meleg víz.

Először a Dömsödi benzinkúthoz vettem az irányt, mert Feri mondta, hogy ott van egy kétállásos önkiszolgáló autómosó. Nagyon jól működött, csak arra kellett ügyelnem, hogy gyorsan végezzem a mosás, mert a 200.- forint hamar lejár. Végül 400.- forintból gyönyörűen le tudtam mosni az autót.

Már ½ 2-kor itthon voltam, felvittem az almákat és a notebookot, de csak a Mannával tudtam találkozni.

Áron órarendje szerint már 3 óra körül haza kellett volna érnie és most már 5 óra is elmúlt és se kép, se hang. Többször is próbáltam telefonon elérni, de a mobilja ki van kapcsolva. Néhányszor már megbeszéltük, hogy ha ilyenkor nem tudjuk tartani a kapcsolatot, akkor felmondom a mobil előfizetését.

Két kisebb csomagom jött Kínából. Az egyik Pizsuék USB-s dugaszoló aljzata, a másik pedig csupa e-roller szerelék.

Kirámoltam a mosogatógépet, hogy egy új adaggal együtt beférjen a merülő kosaras olajsütő is.

Emőke tudni véli, hogy Áronnál egy lány van a dologban. Én örülök annak, hogy Áron megtalálja a neki megfelelő kapcsolatait, de hogy 10 napja nincs rám annyi ideje, hogy megkérdezze: "Apa, hogy vagy?" (ez tíz karakter) azt lelketlenségnek tartom.

Én 13:00 órától vártam, hogy Áron hazaérkezzen a suliból és együtt indulhassunk Dömsödre, de ez nem jött össze. Az indulással nem kellett volna megvárnom a naplementét, mert így néha reflektorozó szembe menetoszloppal kellett megtennünk a távot.

Amikor megérkeztünk Mannának mondtam, hogy vacsorázzunk. Neki tálaltam Félix nedves kaját, száraz kaját, meg frissen kimosott edényben vizet, de ő azt mondta, előbb körülnéz a birtokon.

Középessy István segít nekem megszervezni, hogy néhány nagyon régi kollégával (1965-1970) összejöjjünk egy pohár sörre. Ma írja, hogy Földvári Gyurinak levágták az egyik lábát, a másikért még küzdenek a kórházban. Borzasztó. Szeretnék bemenni hozzá meglátogatni.

Manna még este 10 körül bejött és itt aludt éjszaka velem. Tehát az egyik fiam már megvan.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése