2019. október 22., kedd

Beindult a cserépkályha is


Teljes időeltolódás. Egészen hajnalig fent voltam, ezért azután már bőven elmúlt tíz óra mire felébredtem.

Átjött Feri, megnézte a bojler szerelést, de az elektromos bekötést még nem tudtam megmutatni.

Megmelegítettem a paprikás krumpli utolsó maradékát, de hogy az egész reggelinek nézzen ki, melegítek utána egy tejeskávét.

Jancsi hívott Thaiföldről. Már csak 2 és ½ hónap van az indulásunkig. Mondhatom, hogy ő szinte alaposabban készül erre az öthetes útra, mint mi a Pistivel. Nyitottam egy Thaifold.txt fájlt és elkezdtem írogatni, hogy miket kell vinnem az útra.

Kicsit kellene foglalkoznom a feladataimmal. Ha mindennap kimegyek a kocsi beállóhoz és elkezdek sopánkodni, hogy „Te Jó Isten! Mekkora kupac felfűrészelni való faág van itt!" az nem viszi előbbre a dolgokat. De, ha 10-20 percet rászánok, mint ahogyan azt ma is tettem, és azalatt csak 5-6 nagyobb ágat fűrészelek fel, akkor előbb-utóbb eltűnik a kupac.

Este 6 óra körül rávettem magam és megtörtént az első idei befűtés a cserépkályhába. Gondoltam ezzel is a segítségére leszek az elektromos kazánnak.

Kilenckor, amikor lementem vacsorázni, a cserépkályha már teljesen átvette az uralmat a ház fűtése felett. Az elektromos kazánt a szoba-hőmérsékletével lekussoltatta.

Nagy örömömre és meglepetésemre telefonált Z.K. János és holnap délelőtt a feleségéve eljönnek meglátogatni Kecskemétről.

Még nem is tudom, hogy mivel fogadjam őket. Szerintem a Dunaparti séta után elviszem őket a „Kukacos”-ba megebédelni.

Azért jó, hogy Feri itt hagyta a rollert, mert János biztosan nem csak a villanyautót szeretné kipróbálni, hanem a rollert is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése