2019. október 4., péntek

Nem indul el a gázkazán


Reggel elkezdtem tüzetesebben vizsgálódni, miért nem indult el a gázkazán. Az első gyanúm az volt, talán nincs meg az elegendő víznyomás. Elkezdtem tölteni, de amikor láttam, hogy ez sem segít, akkor felhívtam a FÓKA BT.-t és kértem egy éves fűtési idény előtti kazántisztítást. Azt legkorábbra decemberre tudják előjegyezni. A második próbálkozásom az volt, hogy küldjenek ki egy szerelőt, aki megnézi, hogy miért nem indul el a kazán. Erre inkább telefonon elmagyarázták, hogy mivel próbálkozzak.

Reggelire megkentem két pirítóst körözöttel és tettem rá néhány kis sült szalonna csíkot, hozzá csípős paprika. Utána egy bögre tejeskávé.

Nem estem pánikba a gázkazán miatt, mert a párhuzamosan bekötött elektromos kazán bármikor besegít.

Feri átjött és méretet vett az e-scooter ülésoszlopról, hogy miként lehetne a rollerre rögzíteni.

A további lustálkodást azzal fejezem be, hogy beirdalom a csirkecombokat, megtűzdelem fokhagymával és alaposan befűszerezve elteszem a hűtőszekrénybe.

Még egy kicsit megkenem mustárral és fedő alatt elkezdem lassan sütni. Amikor egy picit már kezd pirosodni, rázúdítom a zöldség keveréket és tovább párolom. Van abban minden (zöldborsó. sárgarépa, krumpli, vöröshagyma, fokhagyma, paprika, paradicsom stb.)

Este 8-kor vacsora.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése