2020. március 10., kedd

Beutaló

20200310 kedd

Áron időben elindult. Jómagam még egy fél órát lustálkodtam és csak utána kezdtem megnézni a leveleimet és a hírportálokat, amik egyáltalán nem dobtak fel.

A CBA-ban a tejen és a sütni való kolbászon kívül vettem egy kígyóuborkát is, hogy a reggelinek késői, ebédnek korai étkezésnél a sült csülökhöz tudjak a thai recept szerinti nyers uborkát homokba (só, cukor, pirospaprika) mártva harapdálni.

A részvénypiacon tovább tart az ideges volatilitás és ha az én pakettem nem is nőtt jelentősen, de a 10 nappal ezelőtti TESLA részvényeim eladása jó mozdulatnak tűnt, mert ha akkor nem tettem volna, mára 500 $-t vesztettem volna.

A piac a koronavírus pánik miatt rángatózik és amíg nem nyugszik meg, addig  ezen a téren beszüntetem az aktivitásomat.

Anélkül, hogy a Magyar Egészségügy állapotát dehonesztáló megjegyzéssel illetném, elég siralmas.

Szerettem volna a szemészetre kérni egy időpontot a doktornőhöz, aki korábban vizsgált, de ő sajnos időközben elhagyta az országot.
Az új doktornőhöz most nem tudnak időpontot adni, de 10 nap múlva (március 20-án) ismét telefonáljak és akkor valószínű, hogy májusra fognak tudni adni időpontot. Mire ebből szemműtét lesz, addigra már semmit nem fogok látni.

Pizsu nagyon biztat és azt javasolta, kérjek a háziorvosnőtől egy beutalót a szemklinikára. Szót is fogadtam neki és a doktornő soron kívül adott is egy beutalót.

By the way Stefikével nagyon jó két órát németeztünk online.

Csak véletlenül akadtam az elemzésre, ami nagyon hajaz a saját, közel sem tudományos észrevételeimre, hogy a KSH szerinti éves infláció messze nincs köszönőviszonyban a nyugdíjak emelésével (4,5 versus 2,8).

Áron nem sokkal három óra után ért haza és este nyolcig még annyira sem tudott leszakadni az Internetről. hogy megbeszéljük, mi legyen a vacsora.

Emőke sem válaszolt, hogy mit szeretne enni, én meg ügy gondoltam, hogy akkor tejfölös gombapaprikást készítek.

Áront megkértem, hogy takarítson össze a konyhában.

Le is mentem  CBA-ba, de ott már, nemhogy választék, de egy szem gomba se volt. Pályakorrekció: vettem csirkeszárnyat, tejfölt, félkész nokedlit, almát és egy üveg rozét.

Amikor visszaértem a konyha még mindig romos állapotban volt. Kicsit megemeltem a hangomat és elkezdtem főzni a vacsorát. Amíg főtt. elkészítettem hozzá a salátát (cékla, tejföl, majonéz. mustár, szezám olaj, só, bors, citrom).

Áron azt mondta, hogy nem éhes, Emőke pedig lement B.Füredre. Egyedül nekem sem volt kedvem vacsorázni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése