2020. március 15., vasárnap

Solar hozam

20200315 vasárnap Nemzeti ünnep

Hétkor ébredtem.

Élőszőr be kellene hoznom a lemaradást a Duolingóban, de nagyon nehezen megy.
Amikor lemegyek csak úgy tudom csökkenteni a holnap hazaviendő  csülkös bableves mennyiségét - a hűtőben ugyanis már nincs hely -, ha feláldozom magam és reggelire is eszem egy tányérral.

Nagyon finom reggeli lett. Utána egy nagy csupor tejeskávé.

Hurrá, egy doboznyit sikerült belőle betennem a mélyhűtőbe és némi üveg átcsoportosítással már két üveggel is be tudtam tenni a hűtőbe.

Nekiduráltam magam és felszereltem a második kantni lécet. Ez már csak 1/2 órát vett igénybe. Hiába: Übung macht d' Meister. Fog ez menni, csak csinálni kell.

Pizsunak próbáltam segíteni, hogy hol tud ma (ünnepnap lévén) beszerezni egy feltöltős SIM kártyát.

Dominika könyvét olvasva beleütköztem az ő problémájába. Mi van, ha nem elég csapadékos az időjárás. Rögtön neki is átküldtem egy linket az Aquaponiáról:

https://www.youtube.com/watch?v=XKySdIXZiMo

hátha neki is kedve lesz belevágni, azután majd egymást biztatjuk.

Elmegyek leolvasni az oda.vissza játszós mérőórát, hogy megnézzem, hogyan állunk Solár ügyben.

Az eredmény, hogy a napi átlagos hozam (tehát a fogyasztást levonva) az elmúlt öt hónapban 56,1 kWh/nap, ami évi kb. 750 ezer forintos megtakarítást jelent.

Közben hosszan beszélgettem E. Bélával.
Bár én vagyok a világ legokosabb embere, Ő viszont mindenről mindent tud. Megbeszéltük többek között, hogy már sokan leírták, hogy mi a boldog házasság titka, nekem viszont már olyan sok házasságom volt, úgyhogy én már elvégeztem a válások magasiskoláját is.

A hosszú beszélgetés után lementem és bekaptam egy Unicumot, majd megmelegítettem egy tányér bablevest, ami most még finomabb volt, mint délben.

El kell döntenünk, hogy a Zolibácsi féle telken a régi faház legyen felújítva vagy lebontás után egy új kerüljön a helyére.

Este még kértem egy árajánlatot a mobilhazak.hu-tól egy 30 nm körüli házra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése