2020. március 22., vasárnap

rakott krumpli batátából

20200322 vasárnap

Reggel úgy döntöttem, hogy nekem jobb Dömsödön.

Dél körül sikerült elindulnom.

Bár Áron tegnap még azt ígérte, hogy reggel még készít nekem reggelit, de én már mindent útra készen összecsomagoltam, ő még fel sem ébredt, hiszen éjjel háromkor még Internetezett.

A 8-as buszon, mintha taxi lenne, a buszvezetőn és rajtam kívül egy lélek sem volt.

A Kelenföldi metrómegállóban a mozgólépcső alján, közvetlenül a beszállás előtt megint találkoztam a kézfertőtlenítőt osztogatóval. A kézmosás után egy megállóra beszálltam.

A Bikás parknál már konstatáltam, hogy vasárnap dél ellenére teljesen kihalt a város.
Az 1-es villamoson útközben feltöltöttem a tegnap érkezett gyógyszer elosztó dobozkát az általam rendszeresen szedett háromféle gyógyszerrel.

Kényelmesen elértem a 13:05-ös Dömsödi buszt.

A buszon egy órán keresztül Zaka Dominika könyve volt az egyetlen társam és a CBA-nál leszállva szép kora délutáni napsütésben kezdtem a 25 perces sétámat a bázis felé.

Teljesen kihalt volt Dömsöd. A piacon csak a cukrászda volt nyitva, de abban is csak én voltam az egyetlen vevő. Két francia krémest vettem és az került bele a kis hátizsákomba.

Ilyennek még sose láttam Dömsödöt. Délután kettőkor aludt.

Én élveztem a ragyogó napsütést és a sétát. Egyetlen emberrel sem találkoztam útközben.

A bázisra érve, egy fokot rátettem a fűtésre, meglocsoltam a tegnap elültetett magokat, bekaptam egy kupica Unicumot és felvonultam pihenni.

Késő délután úgy gondoltam, hogy legyen rakott krumpli vacsorára.
El is indultam (a rollerrel) a Dobos ABC-be (krumpli, hagyma és kolbász) beszerzésére. Az út nem volt könnyű a rollerrel.
Ott szembesültem a ténnyel. hogy neki csak hatalmas méretű édes burgonyái (batátai) vannak. Kértem két darabot és itthon el is kezdtem meghámozni, feldarabolni és megfőzni. Most a  sütőben van a hagyma, a kolbász, a tojás és a tejföl társaságában.

Kíváncsi vagyok, milyen egy rakott krumpli édes burgonyából.

Még arra is ügyeltem, hogy amikor feljövök, ne maradjon bekapcsolva a sütő, nehogy odaégjen.

A kóstolásnál rögtön kiderült, hogy az édesburgonyát  nem a magyaros rakott krumplihoz találták fel. Nekem ízlett. Igaz, hogy sok céklát, Unicumot, sört kellett mellé fogyasztanom.

Áront mindig arra tanítottam, ha vendégségben ebédel sose mondja azt a feltálalt ebédre, hogy: "érdekes az íze", mert az  a nyelveket, főleg a magyart  értők számára azt jelenti, hogy: "ilyen szart még életemben nem ettem."

A felét megettem, a másik felét pedig eltettem a hűtőbe.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése