2020. március 7., szombat

Csülök pékné módra

20200307 szombat

Már 1/2 7-kor kidobott az ágy. Egy óra múlva elindultam a rollerrel a piacra. Ott csak vöröshagymát vettem, mert a tervezett "csülök pékné. módra" nyers csülköt kíván.Irány a Burján hentes. Ott az emberem nagyon rendes volt. Kicsontozta és a két csontot külön becsomagolta és mondta, hogy azt tegyem a mélyhűtőbe, jó lesz majd egy levesbe.

Még becsomagoltattam reggelire egy fokhagymás
tejfölös sajtos lángost.

Onnan átmentem a barkácsboltba és ott vettem egy literes Malézi márkájü faimpregnáló lazurt.

Miután a kis hátizsák megtelt, indulhattam hazafelé.

Kovács úr már ott várt a kapuban. Kinyitottam a házat, kezdhetett dolgozni. Még a munkaterület kipakolásában tudtam neki seiteni, de utána már elkezdtem reggelizni.

Kovács úr kemény három órát dolgozott a válaszfallal, amíg én megfűszereztem és elősütöttem a csülköt.  Amikor mára befejezte a munkát, amit holnap délelőtt fog folytatni, én berámoltam a csülköt a römer topfba. Alá zsírt és hasábburgonyát tettem. az oldalához és

a tetejére karikára vágott sárgarépát, illetve sok felaprított vöröshagymát és fokhagymát,. Kicsit meglocsotam szójaszósszal és kapott egy pohár vizet.

A sütő már 200 fokra elő volt melegítve, amikor a római tál lefedve belekerült. Az előírás szerinti 55 perc után a csülköt megfordítottam.

Közben megérkezett az EU-Solar üzletkötője. Egy ajándék Growatt vászon táskában hozott három dobozos sört, aminek külön örültem, mert a csülök bőrös oldalát majd meg kell sörrel locsolni.

Több mint egy órát beszélgettünk a jelenlegi rendszer bővíthetőségéről.

Amikor elbúcsúzott, a csülök még egy forgatáson esett át és utána megvacsoráztam belőle. Finom lett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése