2020. március 14., szombat

Finom lett a csülkös bableves.

20200314 szombat

7-kor ébredtem. Ma reggel már orrba szájba csak koronavírusról szól minden hír. Egyébként ma hallottam, hogy Orbán Viktor pénteken este homlok egyenest ellenkezőt mondott, mint péntek reggel, amikor azt merészeltem mondani, hogy a kormány nincs a helyzet magaslatán.

Bevittek Budapestre, hogy egy informatikai problémában segítsek, de a belépési jelszavak híján nem tudtam segíteni. Kifizettek és 11-re visszahoztak.

Rögtön bevásároltam a piacon és megelőlegeztem magamnak egy fokhagymás, tejfölös, sajtos lángost, bepótolni az elmaradt reggelit. Ahogy drága anyám mondta, volna, sikerült a reggel keresett pénznek rögtön a seggére verni.

Sikerült vennem fertőtlenítő szereket. Azokból Juditnak is vittem egyet, aki nagyon örült neki. Kávéztunk, beszélgettünk, politizáltunk.

Hazaérve azonnal feltettem a sok zöldséges füstös csülkös bablevest főni. Két óra múlva már csak a csipetke hiányzott belőle, de a végén az is belekerült. Ha Pizsuék jönnek a cuccért, mindenkinek jut egy kis tányérral belőle.

Egyelőre itt négy nyugdíjas barátomnak tudtam segíteni 20-20 ezer forint kölcsönnel, akiknek ugyanúgy nem jött meg 11.-én a nyugdíjuk, mint nekem, de nálam sokkal rászorultabbak.

Már majdnem délután öt óra van, mire kimerhetek magamnak egy tányérral a csülkös bablevesből. Rá egy kanál tejföl és hozzá egyszelet fokhagymás bagett. Ilyen finomra még sosem sikerült.

A Jamie Oliver is megnyalná a tíz ujját, ha ezt megkóstolná.

Este még sütöttem néhány palacsintát, de sajnos némelyik egy kicsit odaégett. A töltelék darált dióval kevert baracklekvár.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése