2020. március 26., csütörtök

Magyar Államkincstár

20200326 csütörtök

9-kor ébredtem. A nap biztatóan süt odakint.

Lent melegszendvicset készítettem reggelire tejeskávéval.

Ma végre sikerült a Magyar Államkincstár nyugdíj folyósítási Ügyfél-szolgálatát telefonon elérnem és a gépi hang helyett egy élő emberrel beszélnem. Ez eddig március 11. óta a napi egy órás telefonálás után ma jött össze először.
A problémám egy másfél perces beszélgetés után meg is oldódott. A lényeg, hogy az elmaradt nyugdíjamat még e héten pótlólag utalni fogják.

A gépi hang egyébként egy órán keresztül minden változatosságot nélkülözve mindig ugyanaz volt:

"Jelenleg minden ügyintézőnk foglalt, a várható várakozási idő több, mint hat perc. Kérjük, hogy az ügyintézőnk jelentkezéséig tartsa a vonalat, vagy  ismételje meg hívását később."

Csak szerénytelenül jegyzem meg, hogy a korábbi munkahelyemen az Úgyfélszolgálatnak nem 12 telefonszáma volt, hanem csak egy, de a hívásokat a telefonközpont programozásának köszönhetően négy csörgésen belül mindig azonnal felvette az ott dolgozó hat munkatárs egyike.

Én ezt a programot - amit egyébként úgy hívnak, hogy: "Circular Reference" - ott jártamkor Amerikában tanultam az egyik barátomtól, aki az AT&T- nél dolgozott.

Egy alkalommal megkérdeztem tőle, hogy azt egy ilyen hatalmas országban, mint az USA, hogyan oldják meg, hogy ha én, akár egy utcai nyilvános telefonkészüléken megnyomom a "0"-ás gombot, akkor nincs gépi hang, nincs zene, de négy csörgésen belül felveszi valaki:

- Operator, can I help you?

És ő részletesen elmagyarázta és még azt is elmondta, hogy ha a "Structural Reference" program is fel van telepítve a telefonközpontra, akkor abban az esetben, ha nem venné fel senki a hívást, akkor négy csörgés után az Ügyfélszolgálat vezetőjének az asztalán cseng  telefon, jelezve, hogy teendője van.

Megjött a PAV 311 GFB 2020-as befizetési felszólítója, de akkora összeggel, hogy csak csuklottam. Keresek egy olcsóbb biztosítót.

A Dömsödi ház biztosítási számlája lényegesen kevesebb lett, azt rögtön át is utaltam.

Felhívtam. M. Gergely urat, hogy ha nem nyúlt bele időben a Tesla részvényekbe, ahogyan ezt terveztük, akkor ebből a darabonkénti több mint 100 $-os emelkedésről lemaradtunk.

Igazat adott, hogy jobb lett volna, ha rám hallgat (mert az én orrom nagyobb), de próbált megnyugtatni, hogy a jövő hét elején ezt a hibát még korrigálhatjuk. 

Hatkor elkészítettem egy vacsorát, Kirántottam 5-6 csirkeszárnynak a combos darabjait és azt vacsoráztam céklával. Azért ilyen korán, mert az ebéd kimaradt.

Még egy kis Duolingo, kis olvasás azután lepihentem.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése