2020. március 24., kedd

Python

20200324 kedd

8 órakor még felkelni sincs kedvem. Itt a házon belül még csak hagyján 22 fok van, de odakint esik a hó és fúj a szél és csak 5 fok van.. Egy hét múlva lesz Áron nap, de hogy ebből hogyan lesz akkorra smaragdfa rügyfakadás, az még egy rejtély.

Reggelire bundás kenyér a maradék rakott krumplihoz céklával, utána tejeskávé.

A Python kurzus már a második órán egy kicsit eldurvulni látszik. Mosh Feghhamedani úr először nagyon úgy tűnt, hogy hadar és az angolját nem fogom megérteni, de azután felvettem a tempóját és megszoktam. Egyelőre azt ígéri, hogy napi két óra tanulással három hónap múlva már önállóan is fogunk tudni kezdő szinten programozni. Napi két órát nem fogok tudni Python-ozni, mert közben az olasz tanulást sem szeretném abbahagyni.

Polgár Adri hívott telefonon. Ő most szünetelteti a praxist. Engem nagy elővigyázatosságra kér a járvány miatt, a szürke-hályog műtétemmel kapcsolatban pedig biztat.

Átvittem egy rekesz üres szódásüveget Bénihez és megkértem, ha holnap mennek bevásárolni, akkor ezt a hatot is töltesse meg.

Nagyon nehezen birkózom meg a rumlival, de arra azért tudtam időt szakítani, hogy kivigyem a biót és a cserépkályhából kiszedjem a hamu 80 %-t és azt kint elszórjam a konyhakertben és a bióban.

Megnéztem egy Iskola TV matek órát.

https://index.hu/belfold/2020/03/24/iskolateve_erettsegi_matematika_elso_ora_facebook_premier/?token=b1e09375dcb1bf95bd93ab2c2bf08b43

Megtalálták a legtehetségtelenebb pedagógust. Ilyen rossz matematika előadást még az életben nem hallottam, Sem érthető, sem meggyőző nem volt.

Az jut az eszembe, hogy tavaly a matematika érettségi napján este a TV-ben tervezték bemutatni, hogyan kellett megoldani a délelőtti feladatot. Erre a szerepre sikerült egy olyan tanárt találni, aki az élő adásban feladta, mert nem tudta megoldani a feladatot. Ez a kontraszelekció a mai Oktatásban gyakran tetten érhető, mert nem az a fontos, hogy a műsorban szereplő tehetséges pedagógus legyen, hanem csak az, hogy egy Fideszes kapja érte a 300 e Ft-ot.!

Nem nekem kell elbírálni az óra minőségét, de kíváncsi lennék, hogy egy 30 fős osztályban egy ilyen előadás után hányan mondanák azt, hogy "De jó! Most már értem." Hányan mondanák azt: "Mostantól szeretem a matematikát."

Az elején beígért binomiális együttható magyarázata (az a témakör legérdekesebb része teljesen  elmaradt. Amikor én a Külker Főiskolán (1969) ezt tanítottam, az osztályom visítozva tapsolt tőle.)

Az esti vacsora még mindig a rakott krumpli. Az én szakácsművészetemmel nem az összetevőkkel van a baj. Ha a színpadon csupa jó táncos (ezek az összetevők) van, de nem jó a koreográfia, megette a fene.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése