2020. július 7., kedd

A körtefa bontja a tetőt

20200707 kedd

Éjjel 2-kor olyan zajra ébredtem, hogy valami dörömböl a tetőn. Azt már a múlt héten megállapítottam, hogy a szomszéd (Zoli bácsi féle) telek egyik fájának van egy ága, amelyik nagyon ráfekszik a tetőre. Akkor nem dolgozott bennem eléggé az előrelátó  veszélyérzetem, hogy ez egy nagyobb vihar esetén akár kárt is tehet a tetőben. Most, hogy eljött a vihar, már hallom, hogy az az ég dörömböl.

Nem fogom megvárni, hogy komolyabb kárt tegyen a tetőben, (ha eddig nem tett), holnap megkérek valakit, hogy segítsen átvinni a nagy kétágú létrát a kitolható toldóval és a villany láncfűrésszel levágom a fenyegető ágat. I have to bite the bullet.

3/4 4-kor megpróbáltam visszaaludni. Legközelebb hat óra múlva ébredem. Az idő lehűlt, de kellemes. Rögtön elgurultam a Dobos ABC-be. Vettem tejet, sört, unikumot, friss kenyeret, mélyhűtött panírozott sajttal töltött csirkemellet és halrudacskákat.

Itthon nagy reggeli lakoma.

Az Uni cycle már a kicserélőben van.

Délután átmentem Gabikáékhoz. Ferivel megittunk egy-két sört.

Gabika kifejtette a véleményét, hogy ő nincs megelégedve azzal, hogy Áron és Emőke mennyire nem törődnek velem, mint ahogy azzal sem, ahogyan velük sem törődik fiúk Peti.

Feri átjött és segített levágni azokat az ágakat amelyek sérthetik a házunk cseréppel fedett tetejét. Most már csak rajtam múlik. hogy ezek mikor kerülnek eltávolításra. Ha akarok pálinkát főzetni, akkor a lehullott körtét is össze kell szednem. 

Vacsorára megsütöttem egy szelet cordon bleut és néhány karika krumplit. 








 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése