2020. július 1., szerda

Piac

 20200701 szerda

9-ig lustálkodás, majd indulás a piacra.

Vettem egy palack (1,5 l) tejet, Anti vegyesboltjában egy csomag lecsókolbászt, 1 kg lisztet, egy üveg Nescafét, egy pohár tejfölt és egy üveg unikumot. Vettem még 1/2 kg zöldbabot főzeléknek.

A piperésnél vettem egy körömcsipeszt, mert bosszantott, hogy az itthonit nem találom. A körömcsipesz 150.- forint. Hogy csinálják, nem tudom. Annyit tudok, hogy kínai és tömegtermelés, de akkor is. Gyártás, szállítás, vám + ÁFA, nagyker, kisker, piaci eladó haszna és még mindig csak 150.- forint? Nem értem.

Hazaérve mindent elrámoltam a hűtőbe, rendbe hoztam a körmeimet és elkészítettem a reggelit. (Sült kolbász, mustár, csípős paprika, pirítós, fokhagyma, tejeskávé.)

Kis kerti kapirgálás és ág feldarabolás után felajánlottam Tóninak, hogy a hétvégi költözködésében, amit tudok, segítek.

Átutaltam a SUN Contracting AG-nek a júliusi 1000 €-t.


A zöldbab megfőzésére csak késő délután került sor (megmosás, feldarabolás, sós víz, babérlevél, petrezselyem zöldje), (rántás, fokhagymával, piros paprikával, tejföllel) és behabarás. Kicsit cslpősre sikerült, de elsőosztályú lett.
























8

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése