2020. július 9., csütörtök

Palántanevelő

  20200709 csütörtök

 Már 1/2 8-kor felébredtem. Belenéztem a KIA e-NIRO  adatlapjába és az árlistába. Még a márkaszervizzel is felvettem a kapcsolatot (Érd Göncolszekér u. 9.)

Lementem reggelizni, majd kiültem  a palántanevelő mellé a teraszlépcsőn és kétségbeesve számba vettem az elvégezni való munkákat.

Ilyenkor ez a legrosszabb, amit tehetünk, ha hagyjuk, hogy nyomasszon a sok tennivaló. Az egyetlen, amit tenni kell, hogy az egyik feladatnak a sok közül nekimegyünk és elvégezzük. Máris kevésbé lesz olyan kétségbeejtő a helyzet.

Így is tettem. Először hátrahúztam a levágott ágak közül két nagyobbat. Ezt a kettőt fogom először felfűrészelni. Azt, hogy majd hol fogom tárolni még nem tudom.

Utána hátravittem a biót. Menni fog ez egyenként is csak nem sápítozni, hanem csinálni kell.

Hamar elfáradtam, meguntam vagy megszomjaztam, nem tudom, a fő az, hogy találtam egy kifogást, ami miatt abbahagyhatom. Lepihentem.

Azután azzal folytattam volna a munkát, hogy a tegnap átdobált vastagabb barackfa ágakat  felfűrészeljem, de ehhez előbb meg kellett oldanom, hogy a láncfűrész 100 %-os legyen. Ez egy újabb egyórás munka volt.

Mindjárt dél van és 27 fok, de ma lesz még 30 is.  

Átjött Gábor. Konstatálta, hogy az ágakkal milyen jól haladtam. Megmérte a fűkasza új tárcsájának a lukméretét, mert lehet, hogy tud segíteni annak felszerelésében. Átmentünk a sok lommal tarkított telekre és kértem, hogy amire szüksége van azt vigyük át hozzájuk. Mindössze egy alumíníum vonalzót tartott erre érdemesnek. Átkisértem, egyrészt azért, hogy megnézzem. milyen fakalapácsot készített, on the other hand enyhítsem az alkohol hiányomat. Meg is kértem Kárit, ha mennek a LIDL-be, nekem is vegyen egy üveg italt.

Visszajövet naplementekor még egy locsolás és vacsorára egy cordon bleu sült krumplival, sörrel.

A fakalapács hibátlan volt, pedig Gábor tartott attól, hogy én majd kritizálom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése