2020. július 13., hétfő

A nyugdíjak vásárlóértéke

 20200713 hétfő

Itt Gazdagréten sem tart sokkal tovább az alvás, mint Dömsödön.

Lementem a postára, hogy átvegyem a csomagomat, de rögtön zsebre vágtam az "Életben-lét" igazolási nyomtatványt, hogy ha nem túl nagy a csomag, mehessek vele egyenesen az ÚjBuda kormányablakoz igazoltatni és ott helyben feladni.

A csomagban lévő távirányítható kisautóra már nem is emlékeztem, hogy mikor és minek rendeltem meg.

A kormányablak felé menet megszakítottam az utam és a Márton Áron téri büfében ettem egy sült kolbászt  mustárral, két szelet kenyérrel és utána egy kávé. 

Az Önkormányzatnál az ügyintéző azt mondta, hogy most a járványveszély miatt nekik ezt nem kell hitelesíteni, így ahogy van adjam fel.  Ha ezt már előbb tudom, megspórolhattam volna egy utat.Kíváncsi vagyok, hogy ezt a Lipcsében működő Renten Service is így gondolja?

Délután 4-re lementem a házi orvosi rendelőbe, hogy Mérei doktornővel is megkonzultáljam, hogyan tovább a szememmel. A Mérei doktornő július 7.-től július 24.-ig szabadságon van. A gyógyszereket a helyettesítő doktorral írattam fel.

 Elmentem a Gyógyszertárba kiváltani a felhőbe felírt gyógyszereimet. A rendszer tökéletesen működik, de mi van az inflációval meg a 2,8 %-s nyugdíj emeléssel? Itt teljesen hülyének nézik az embereket. Kíváncsiságból előkotortam a három hónappal korábban vásárolt ugyanilyen adag gyógyszer 15.000.- Ft volt, ami most kerek 30.000,.  Ft. Mi van?  Három hónap alatt 100 %-kal drágább lett? Erről még tud a kormány úgy kommunikálni, hogy a nyugdíjak vásárlóértékének a megőrzése? Az a mellébeszélés csúcsa, de nekem  két számla van  kezemben ugyanarról a gyógyszercsomagról három hónap távolságban kétszeres végösszeggel.  

Vacsorára halászlét terveztem, de a CBA-ban nem volt, így le kellett mennem az ALDI-ba és ott is csak busa szeleteket találtam, de a felét feltettem főni halászlé sűrítménnyel, a másik felét pedig eltettem a mélyhűtőbe. A vacsora nagyon finom lett, Emőke lányomnak is ízlett.

Ma két hete, hogy nem publikálom a blogjegyzeteimet, szinte csak magamnak írom.

Hazajövet a buszról leszállva bementem a CBA-ba. Vettem egy hagymás cipót és egy nagy palack sört.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése