2020. július 24., péntek

Péter Pál

 20200724 péntek

1/2 7 előtt ébredtem. Semmi komoly napsütés. Az első dolgom az lett volna, hogy átutalom a pénzt Ivánnak. El is indítottam a tranzakciót, de a bank hibás számlaformátumra való hivatkozással elutasította az utalást.

Viszont sikerült felhívnom Katikát, hogy ha Áron nincs otthon, akkor a futár által várhatóan délelőtt érkező csomagomat vegye át.

 

A kertészkedés azzal folytatódott, hogy a teraszlépcső melletti házfal részen is kijelöltem egy új konyhakertnek való területet, mert bővíteni kellett. Elsőként egy előnevelt csípős paprika palánta került beültetésre.

A ma megérkezett csomag a méretei alapján (9 cm x 23 cm) még mindig nem az, amit már nagyon várok, nagy valószínűséggel csak egy  Androidos smartphone. 

A szembe szomszéd (Huber úr) megint megkérdezte, hogy mire van szükségem, mert mennek Kiskunlacházára. Egy liter tejet és egy fél kiló kenyeret kértem.

Felhívtam Péter öcsémet, hogy megkésve ugyan, de gratuláljak Péter-Pál napra.

Az új konyhakertbe, a terasz lépcsőnél bekerült az első két palánta.

Iván megjelent, nyilván azért, mert az ígért 70 pénz nem jelent meg a bankszámláján. Javasoltam neki, hogy most menjünk el az ATM-hez és ott odaadom a pénzt. Ő kerékpárral. én e-rollerrel mentem és ott elszámoltunk.

Hazafele gurulva felvettek rollerestől a szomszédék, (a roller csak összecsukva fért be az autójukba). Hazaérve odaadták a nekem vásárolt tejet, kenyeret. Megint alig akarták elfogadni az érte járó pénzt, de ragaszkodtam hozzá, hogy kifizessem.

Pacher Andinak elküldtem az első videót a módszertani utasításaimmal együtt. Kíváncsi vagyok a fogadtatására.

Annak ellenére, hogy a rádió szinte óránként bemondta, hogy nagy vihar és helyenként még jégeső is várható, én elvégeztem a félórás locsolást.

Vacsorára két karika sült Cordon Bleu. egy szelet új kenyér, két szem frissen leszedett paradicsom és a maradék sör. Lefekvés után hallottam. hogy meg is jött a vihar.

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése