2020. október 3., szombat

körte kompót

 20201003 szombat

Nagyon korai hajnalban arra ébredtem, hogy éhes vagyok. Engedtem a kisértésnek és készítettem magamnak egy nagyon Früh stücköt. Utána persze még indokolt volt egy kis visszaalvás.

A nyár ma még 27 fokos meleggel fog igyekezni, hogy tisztességesen búcsúzzon el.

A konyhakertben kiszedtem a már nem funkcionáló karókat és egy helyen gyüjtöttem össze, hogy jövő tavasszal is megtaláljam. Elkezdtem felásni a konyhakertet, hogy a hó alatt a föld majd tudjon regenerálüdni.. Csak ott hagyfam érintetlenül  a földet, ahol még volt egy-egy szem be nem érett paradicsom.

Nyolc műanyag pohárkát megtöltöttem földdel. ezek egy tálcán felkerültek a bélyegező szobába. Mindegyikbe került néhány szem paprika mag és bőven kaptak vizet is, A várható lehüléskor ez lesz az új palántanevelő hely.

A jól végzett munka után egy kis kései reggeli következett.

Restellem, hogy a Rita által leszedett körtét eddig nem dolgoztam fel, de remélem, hogy ma lesz rá odafigyelésem megteszem.

Már éppen toltam volna ki a rollert, amikor a szembeszomszéd szólt, hogy azt toljam vissza, majd ők kivisznek a piacra. Ezzel kezdetét vette a kényeztetésem, A piacon vettem krumplit tojást, de Tóninál elfogyott a kenyér. Nem baj, majd hazafele menet megállunk a Dabi Vegyesboltnál. 

Igen ám, de ott is elfogyott a kenyér, ezért, de csak a kedvemért visszafordultak és elmentünk a CBA-val szembeni pékségbe. Kezdtem magam kényelmetlenül érezni, hogy ennyire segítőkészek, de ez még csak fokozódott, mert a nő ment be a pékségbe és a kenyeret nem engedte, hogykifizessem.

Amikor hazahoztak, nagyon megköszöntem a kedvességüket. Már többször leírtam, hogy Dömsödön mindenki ilyen.

A körte kompót készítése nem tűr semmiféle további halogatást.

Délután nekiálltam a körtekompót készítésnek. Ez olyan macerás munka, hogy ha ebből kellene megélnem, éhen. halnék.

Már elmúlt este 9 óra, mire a négy üveg  kompót elkészült. Nehéz a gazdálkodó élete, de jó önellátónak lenni.

Vacsorára megmelegítettem egy tányér csülkös bablevest és utána lepihentem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése