2020. október 25., vasárnap

Kint már "a nap sem tündököl."

 20201025 vasárnap

Majdnem délig lustálkodtam és csak a laptopommal voltam elfoglalva. Na jó, volt abban hasznos is, mert sokat haladtam a Duolingo franciában. 

Kezd visszatérni a valahai francia tudásom. 

Megnéztem a bélyegező szobában, hogyan reagáltak a palánták a tegnapi befűtésre. Tetszett nekik, mert már három pohárban is kikeltek a 

magok. Ha ma hazamegyek, öntök a tálcájukba elegendő vizet.

1/2 12-kor  végre lementem dolgozni és enni valamit. Az este elzárt cserépkályha egy áldás, még mindig meleg volt.

Kimegyek a kertbe, hogy az utolsó darab fa is felkerüljön a rakatra. Kint már "a nap sem tündököl." /:Máté Péter:/ és az időkép szerint a maximális hőmérséklet is csak 14 fok lesz. Éppen ideje volt a tüzi akác beszerzésnek, hogy a cserépkályha rá tudjon segíteni az elektromos kazán központi fűtésére. Most már egyre jobban látszik, hogy a tél közeleg.

Kettőkor elkezdem az összerámolást. Átmegyek a kis hátizsákkal, hogy a gyerekeimnek szedjek almát és körtét. Még az érett csipkebogyóból is szedek egy kisebb üvegre valót.

Hazaérve a megszokott rendetlenség fogad, viszont Áron készített egy finom tejfölös csirkecombot tésztával, ami annak ellenére nagyon jól esett, hogy én a népligeti buszvégállomáson már bekaptam egy szelet pizzát. 

Áron azt kérte, hogy az almákat ne a hűtőbe tegyem, mert az takarítás alatt áll, hanem inkább vigyem ki az erkélyre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése