2020. október 10., szombat

Kovászos uborka

20201010 szombat

Kilencig lustálkodtam a, de utána elindultam  rollerrel a piacra. Leadtam Esztikének az üres tojástartókat. Vettem egy tekercs csípős sütni való kolbászt, egy zacskó csirkeszárnyat, kovászoni való uborkát, hozzá kaprot, fokhagymát és kenyeret. A roller visszafelé lassabban ugyan, de bírta. A Dabi vegyesoltban még vettem egy zacskó kovászos uborkát.

Először a munka. Feltettem forrni vizet, megmostam az uborkákat és behelyeztem függőlegesen az 5 literes üvegbe, beleszórtam néhány gerezd fokhagymát, két kávéskanál sót, rá a kaprot és két szelet kenyeret. Feltöltöttem forró vízzel és egy kis tányérral lefedve, mehetett ki a terasz lépcsőn a napsütésre.

A hat kiürült szódásüveget átvittem Bénihez, de nem akartam zavarni, csak betettem a rekeszt a kerítésen belülre.

Reggelire megsütöttem egy darabot a kolbászból és  néhány karika krumplit.

Felhívtam a BudapestBankot és lerendeztem velük a tévesen felfüggesztett bankkártyám feloldását.

Már délután 2 óra van, kimegyek egy kicsit élvezni az októberi napsütést és ha már kimentem és ennyire süt a nap, nem tudtam megállni, hogy a két pohárban zöldelőt el ne ültessem.

Bejövet kiteregettem a leáztatott bélyegeket, ami majd később bemegy a préselőbe. Két órával később be is kerültek egy Granasztói Pál könyv minden 50-ik oldalára.

1/4 7-kor melegítettem meg egy adagot a körömpörköltből. amit a friss kenyérrel és kovászos uborkával be is burkoltam. Utána sör.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése