2020. október 21., szerda

Megjött az akác tüzifa

 20201021 szerda

Reggel 8 óra előtt Gyivi Jani telefonhívása ébresztett, hogy az embere az autóval bent áll a kertben, meghozta az 5 mázsa akác fát. Lementem, megmutattam, hogy hova billentse, kifizettem és mint aki jól végezte a dolgát, visszamentem folytatni az alvást.

Majdnem10-ig aludtam és csak utána mentem le reggelizni. 

Beiktattam egy órányi francia Duolingót. Már egy ideje nincs azzal problémám, hogy a fracia nyelv mennyire kényes nem csupán a főnév-  és az igeragozásra, de még a jelzők ragjainak egyeztetésére is. Értem, tudom, csak nehezen szokom meg.  Nagyon sokat kell gyakorolnom. hogy csuklóból menjen.

Délután szembesültem a ténnyel, hogy ezt a kert közepére lebillentett fát senki nem fogja helyettem az útból elrakni, ezért elkezdtem a kúp alatt, a szélén felstószolni. Öt órára, szerintem az öt mázsa felével már el is készültem.

Átmentem a szomszéd telkünkre és szedtem néhány szem almát és körtét. Megmostam és feldaraboltam. Mindkettő finom édes és lédús. 

A javítás idejére kapott cserehűtő teljesen megbolondult, vagy nem hűt vagy minden kőkeményre fagy benne. A Notebookon pedig a Viber rosszalkodott, de Béla túljárt az eszén és nekem is elmondta. miképp kell kilépnem belőle, majd újra belépni.

Vacsorára a csülkös baleves utolsó részét ettem pirítós kenyérrel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése