2020. október 2., péntek

Vége a palántázásnak?

 20201002 péntek

Mivel Alex tegnap azt írta, hogy majd ma délelőtt ránéz az SCA számlámra, gondoltam, én is megnézem, történt-e valami a hónap végi kamatok számfejtésével, de semmi. 

A rohamos francia tudásvesztést,megpróbálom több oldalról is megakadályozni. Egy külön jegyzettömbben gyüjtöm azokat a linkeket, amiket a Duolingón felül át kell majd néznem és keresni fogok a könyvespolcomon francia nyelvű irodalmat. Azt gondolom, hogy még, ha nem is maradéktalanul, de részlegesen felébreszthető, helyreállítható a valahai francia tudásom. Sajnálnám, ha az nyomtalanul és véglegesen teljesen eiveszne, csupán azért, mert nem használom és hülyülök.

A reggeli megint összeér az ebéddel.  Úgy sütök meg egy a mélyhűtőből kivett lecsókobászt, hogy mellette elférjen a serpenyőben néhány karika krumpli is.

Ha nehezen is, de el kellett fogadnom, hogy annyira vége van a nyárnak, hogy semmi értelme a teraszlépcsőn való palántázásnak, annak meg még kevésbé, hogy a kikelt palántákat elültessem. A természetet nem lehet megerőszakolni, ahhoz alkalmazkodni kell. Arra fogok berendezkedni, hogy a felső szinten az ablak alatt egy tálcára tett műanyag poharakban, szobanövényként próbálkozzak paprika palánták nevelésével. Majd még átmegyek Bénihez egy kis továbbképzésre.  

Késő délután szinte vacsorára elővettem a mélyhűtő ládából egy nagyadag csülkös bablevest és azt melegítettem fel vacsorára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése